Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bezelyeli Mantar Yemeği

 * Acı seviyorsanız içine bütün halde acı kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. 







Malzemeler 6 Kişilik
  • Yarım kg mantar
  • Yarım kg bezelye
  • 4-5 yaprak ıspanak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince karabiber
  • Yeterince tuz
Tarif
35 Dakika


  • Mantarları ayıklayıp yıkayın, ardından doğrayın ve tuzlu limonlu suda bekletin.
  • Patatesi soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Ispanakları bol suda yıkayıp doğrayın.
  • Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
  • Domatesi ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin.
  • Tencerede yağı kızdırın, içine soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca salçayı, domatesleri ve patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  • Daha sonra suyunu süzdüğünüz mantarları ilave edin, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra bezelyeleri, ıspanakları, tat vermesi için sarımsakları, tuzu, karabiberi ve suyu ilave edin.
  • Sebzeleri kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.




Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı