Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Ramazan Pidesi

 Ramazan Pidesi

Hamuru yoğururken elinizi unlamayı unutmayın


Malzemeler 4 Kişilik
  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam çörek otu
  • 1 tutam susam
Tarif
25 Dakika


  • Unu tezgaha boşaltın; içine tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Karışımın içine ılık su ilave edip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerine nemli bir örtüp 1 saat dinlendirin.
  • 1 saat sonunda kabaran hamuru dikkatlice yoğurup şekil verin ve yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
  • Yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  • Üstüne çörek otu ve susam serpiştirin.
  • Hamuru bu şekilde 1 saat daha bekletin.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı