Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Güveçte Et Sote



Güvecin kapağı kapalı olmalı, yemek pişerken asla hava almamalıdır.

Malzemeler 4 Kişilik

  • Yarım kg dana eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil dolmalık biber
  • 1 tutam kırmızı pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kekik
  • Yeterince tuz


Tarif

60 Dakika


  • Etleri yıkayın, doğrayın ve güvecin içine aktarın.
  • Etleri orta ateşte sularını salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.
  • Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.
  • Biberleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve ince uzun doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp küpler halinde doğrayın.
  • Etlerin içine doğradığınız sebzeleri, tereyağını, tuzu ve baharatlarını ilave edip kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı