Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

5 Ağustos 2011 Cuma

Hafif Tatlı Tarifleri, Hafif Tatlılar

Hafif Tatlı Tarifleri, Hafif Tatlılar
Keşkül
Malzemeler :
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Toz Badem
2 Çorba K. Nişasta
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
* Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı
Sütü tencereye dökün. Soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ilave edin. Nişastayı suyun içinde ezin. Süt kaynadıktan sonra nişastayı ekleyerek kıvamını bağlayın. Kıvamı koyulaşınca küçük sufle kaplarına paylaştırın. Soğuması için bırakın. Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyin.
Şeftalili Tatlı

5 Şeftali
1 Su B. Tozşeker
1 Kabuk Tarçın
* Kreması İçin:
1 Lt. Süt
1 Su B. Tozşeker
1 P. Vanilya
2 Çorba K. Buğday Nişastası
2 Çorba K. Pirinç Unu
* Üzeri İçin:
3 Çorba K.Toz Badem
Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.
Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz
Portakallı İrmik Helvası

MALZEMELER:
2 su b. irmik
100 gr tereyağı
2 çorba k. çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
şerbeti için:
1 su b. su
2 su b. süt
1.5 su b. tozşeker
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı tencereye alınarak eritilir. üzerine sıvıyağ dökülür.irmik ve fıstık
ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur.diğer taraftan şerbeti için; süt,
tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. kavrulan irmik sık sık karıştırılarak
altının yanması engellenir.kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerek
beklemeden kaynamış şerbet ilave edilir.kısık ateşte kapağı kapalı
3-4 dk . suyu çekinceye kadar pişirilir.dilenirse içi çıkarılmış portakal
kabuğu çanağında servis yapılır.
Limonlu Muhallebi

Malzemeler:
1 lt.süt
1 su b.toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 p.vanilya
2 parça damla sakızı
5 çorba k.pirinç unu
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1lt. süt, toz şeker, vanilya ve damla sakızı tencereye alınarak kaynatılır. Kaynamaya başalayınca süt ile açılmış pirinç unu azar azar ilave edilerek yumuşak bir kıvam sağlanır. Kıvamı bağlanınca içerisine bir limon kabuğu rendesi ilave edilerek altı kapatılır. Daha sonra hazırlanan muhallebi sürahi yardımı ile kaselere paylaştırılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine hindistan cevizi serpilerek buz dolabında bekletildikten sonra servis yapılır. Limon aromalı soğuk ve ferahlatıcı bir tatlı…
AYVALI İRMİK TATLISI

muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su b. tozşeker
1,5 su b. irmik
1 p. vanilya
50 gr tereyağı
marmelatı için:
2 ayva
1.5 su b. tozşeker
2 su b.su
üzeri için:
fındık
hindistan cevizi
yeşil fıstık
çikolata parçaları
HAZIRLANIŞI:
Marmelatı için 2 su b.s u tencereye konularak ocağa
konulur.Bu arada ayvalar rendelenerek çekirdekleri
ayrılır. ayvalar suya eklenir, pişmeye bırakılır.pişince
mikserle püre haline getirilir.ayrılan çekirdekler ve şekeri
ilave edilir bir süre daha pişirilir.Muhallebisi için; süt ve
tereyağı tencereye alınır.üzerine tozşeker,irmik ve vanilya
ilave edilir.sürekli karıştırarak pişirilir.pişince fırın kabına
alınır. Mermelatı üzerine sürülür. Hİndistan cevizi, fındık, fıstık
ve çikolata ile süslenerek servis yapılır.
Ispanaklı Islak Kek

Malzeme :
* 4 yumurta
* 1,5 su b. tozşeker
* 1 su b. toz fındık
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 limon
* Yarım çay b. soda
* 1 su b. ıspanak püresi
* 2 su b. un
* Islatmak için:
* Gazoz
* Kreması için:
* 2 su b. süt
* 2 çorba k. labne peyniri
* 2 çorba k. un
* 1 çay b. toz şeker
* yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip birlikte mikserle çırpın.Üzerine ıspanak püresi,1 su bardağı toz fındık ilave edin. Yarım çay bardağı sodayı ekleyin.1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu v e2 su bardağı unu karıştırm kabın alın.Tüm malzemeleri karıştırın. En son üzerine 1 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyunu ilave edin. Kek karışımını yuvarlak pasta çemberine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Kreması için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 2 çorba kaşığı uni1 çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısını ilave edip kremayı pişirin. Krema pişince ocağın altını kapatın ve 2 çorba kaşığı labne peynirini ilave edin karıştırın.
Kekiniz soğuduktan sonra üstüne kürdan batırın ve gazozu dökün. Gozozu çeken kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün.Üzerine yeşil fıstık ile süsleyip servis edin.
Meyveli Ayva Tatlısı

Malzemeler :
* 4 adet ayva
* 3 elma
* 2 su b.toz şeker
* karanfil
* kırmızı gıda boyası
* su
Üzeri için:
* kaymak
* mandalina
* kivi
* hurma
* nar
Hazırlanışı :
Ayvaları ikiye bölerek çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları iç kısımları alta gelecek şekilde geniş bir tencereye alarak üzerine suyu ve gıda boyasını ekleyip kapağı kapalı bir süre pişirin. Ayvalar yumuşayınca ters çevirip içini rendelenmiş elma ile doldurun. Toz şeker ve karanfili üzerine döküp kapağı kapalı kısık ateşte bir süre daha pişmeye bırakın.
Pişen ayva tatlısını servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Daha sonra üzerini mevsim meyveleri, kaymak ve nar koyarak servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı