Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bezelyeli Pilav Tarifi


Bezelyeli Pilav


Pilav pişirirken lapa olmaması için çok fazla karıştırmayın.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince tuz


Tarif

30 Dakika


  • Pirinci yıkayıp tuzlu ılık suda yarım saat bekletin.
  • Tencerede tereyağını eritin ve suyunu süzdüğünüz pirinçleri kavurmaya başlayın.
  • Pirinçler kavrulunca içine sıcak suyu ve tuzu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kırmızı biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Tavada sıvı yağı kızdırın ardından biberleri kavurmaya başlayın.
  • Biberlere bezelyeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Daha sonra karışımı pişen pilavın üzerine ilave edip kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı