Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Sebzeli Etli Patates



Patatesin daha çabuk haşlanması için üzerinde bıçakla delikler açın

Malzemeler 4 Kişilik

  • 400 gr kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy domates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince karabiber
  • Yeterince tuz


Tarif

35 Dakika


  • Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tencerede sıvı yağı kızdırın, içine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar pembeleşmeden önce kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice kavurun.
  • Patatesleri iyice yıkayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun, içine sıcak süt, tuz ve tereyağı ilave edip ezerek püre haline getirin.
  • Kıymayı fırın tepsisinin tabanına yerleştirin, üzerine mısır, domates ve bezelye ekleyin.
  • Sebzelerin de üzerine hazırladığınız patates püresini yayın.
  • En üste rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı