Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Paçanga Böreği - Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği





Kaşar peyniri yerine dil peyniri de kullanabilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik

  • 3 adet yufka
  • 100 gr pastırma
  • 100 gr kaşar peyniri
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ


Tarif

10 Dakika


  • Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.
  • Kaşar peyniri ve pastırmayı da küçük parçalara bölün.
  • Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın, ardından tüm malzemeyi bir araya getirip karıştırın.
  • Yufkaları önce ikiye bölün, sonra 4 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
  • Her bir üçgenin geniş olan tarafına hazırladığınız harçtan yerleştirin, kenarlarından içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın.
  • Tavada yağı kızdırın ve börekleri her tarafları pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Kızaran börekleri kağıt havlu serili bir tepsiye yerleştirip fazla yağlarını çektirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı