Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Patlıcan Kebabı - Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı

Patlıcan lapası yanıkların üzerine konduğunda iyileşmesini hızlandırır

Malzemeler 4 Kişilik

  • 1 kg orta boy patlıcan
  • Yarım kg kuşbaşı koyun eti
  • 3 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 7 adet sivri biber
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz


Tarif

60 Dakika


  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin. Suyunu sıkıp kağıt havluyla kurulayın.
  • Eti yıkayıp 10 dakika haşlayın.
  • Başka bir tencerede margarini eritip ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Et, salça, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin.
  • Bir tavada zeytinyağını kızdırıp, patlıcanları kızartın.
  • Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanları dizin.
  • Sivri biberlerin ortasını bıçakla çizerek aynı yağda kızartın.
  • Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışımı yayın. Sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri patlıcanlı etli karışımın üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı