Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Domatesli Pilav Tarifi

Domatesli Pilav

Pilavın iyi demlenmesini istiyorsanız üzerine 2 dilim bayat ekmek de koyabilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Tarif

30 Dakika


  • Domatesi çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin.
  • Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun.
  • Daha sonra yıkadığınız pirinci ilave edip, kavurmadan suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra bir süre demlendirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı