Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Erişteli Mercimek Çorbası



Bu çorbanın yanına yoğurt ekleyerek de servis yapabilirsiniz.

Malzemeler 6 Kişilik

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı erişte
  • Yeteri kadar su
  • Yeterince karabiber
  • Yeterince tuz


Tarif

40 Dakika


  • Yemeği hazırlamadan 1 gece önce bir kaba mercimekleri ekleyip, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ilave edin. Tuzunu ve yarım yemek kaşığı zeytinyağını da koyduktan sonra beklemeye alın.
  • Ertesi gün ıslatılmış mercimekleri sudan çıkarıp yemeği pişireceğiniz tencereye alın ve yine üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su, tuz ve aynı ölçüde zeytinyağı ilave edin. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Sonra ocağın altını kapatın ve üzerine yarım çay bardağı soğuk su gezdirin, 1 kere karıştırıp siyah suyunun çıkması için kenarda beklemeye alın.
  • Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Tencerede yağı kızdırın ve soğanları hafifçe kavurun.
  • Soğanlara salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından öbür tencerede beklettiğiniz mercimeği süzüp bu karışıma ilave edin.
  • Üzerine 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra kaynamasını bekleyin.
  • Çorba kaynamaya başlarken erişteleri de ekleyip 10 dakika daha orta ateşte kaynatın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı