Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Patates Püresi

Patates Püresi

Patates püresini et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Malzemeler 4 Kişilik

  • 5-6 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yeterince tuz


Tarif

20 Dakika


  • Patatesleri iyice yıkayıp büyük bir tencerede haşlayın. Ezilecek kıvama geldikten sonra ocaktan alıp suyunu süzün.
  • Patatesleri soyduktan sonra çatalla ya da blenderla ezin. Yağı bir kapta eritin. Süt ve tuzu koyup karıştırın.
  • En son patatesleri ekleyip hepsini iyice karıştırın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı