Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2011 Perşembe

Bamya Yemeği - Bamya Yemeği tarifi

Bamya Yemeği - Bamya Yemeği tarifi



Malzemeler :
1 kilogram bamya
2 adet limon suyu
3 su bardağı su
3-4 adet domates
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Zeytinyağlı İmam Bayıldı

Malzemeler (4 Kişilik)
4 tane patlıcan
4 orta boy soğan
4 orta boy domates
1 baş sarımsak

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki

Malzemeler (4 Kişilik)

1 kg taze barbunya
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
3-4 tane sivribiber
6 tane orta boy domates
½ demet maydanoz
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı su

Zeytinyağlı Kış Türlüsü - Oktay Usta

Zeytinyağlı Kış Türlüsü - Oktay Usta


ZEYTİNYAĞLI KIŞ TÜRLÜSÜ:(gerçekten çok lezzetli)
1 soğan
1 kök brokoli
1 kök karnıbahar
2 pırasa
2 kereviz

3 Mayıs 2011 Salı

Kilo Alma Diyeti-kilo aldırıcı diyet listesi,kilo aldırıcı ürünler

Kilo Alma Diyeti-kilo aldırıcı diyet listesi,kilo aldırıcı ürünler


  • Kilo alma diyeti
  • Sabah Kahvaaltısı 8:00
  • 3 adet haşlanmış Yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım kilo Süt
  • Salatalık Domates Biber
  • Yarım Ekmek
  • Saat 10 İki Adet Muz
  • Öğle Yemeği Saat 12:00
  • Patates Haşlama 3 Adet
  • Yarım Kilo Tavuk Göğsü
  • Büyük Porsiyon Salata
  • Pilav
  • Akşam Yemeği Saat:19:00
  • Makarna
  • Çorba

Diyet Listeleri 5 - diyet kilo verme zayıflama rejim listeleri !

Diyet Listeleri 5 - diyet kilo verme zayıflama rejim listeleri !

Diyet ve rejim listesi
1.gün:
sabah: 1 dilim kızarmıuş kepek ekmeği, 40gr beyaz peynir, çay-kahve
öğle: 250gr yoğurt, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği
ikindi: 2 grissini , çay veya nescafe

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 4

Diyet Listeleri 4



1.gün:(1070kalori)
sabah: 1 ince dilim kızarmış ekmek, teflon tavada 1 yumurta, 1 salatalık, çay ve nescafe
öğle: 1haşlama orta boy patates, 1 haşlama sosis (50-60gr)
ikindi: 2 grissni, çay veya nescafe
akşam: 1 tabak şehriye çorba(bulyon kökenli), 1-2 su bardağı (150gr) haşlama bezelye, 1 ızgara bonfile veya biftek, 1 tabak yağsız cacık
yatarken: 1 elma

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 3

Diyet Listeleri 3


1.gün:(1070kalori)
sabah: 1 ince dilim kızarmış ekmek, teflon tavada 1 yumurta, 1 salatalık, çay ve nescafe
öğle: 1haşlama orta boy patates, 1 haşlama sosis (50-60gr)
ikindi: 2 grissni, çay veya nescafe
akşam: 1 tabak şehriye çorba(bulyon kökenli), 1-2 su bardağı (150gr) haşlama bezelye, 1 ızgara bonfile veya biftek, 1 tabak yağsız cacık
yatarken: 1 elma

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 2

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 2

Zayıflama Diyet

Diyet 2


1.gün:

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler





Her öğünde, her gruptan bir yiyecek seçerek tüketiniz.

(Örn/ sabah: açık çay, bir kibrit kutusu beyaz peynir, 1 küçük boy domates, 15gr kepek ekmeği)
sabah:
1. grup: Açık çay(şekersiz), ıhlamur(şekersiz), meyveli çay(şekersiz)
2. grup: Bir kibrit kutusu beyaz peynir(30gr), 2/3 kibrit kutusu kaşar peyniri, 2/3 kibrit kutusu tulumpeyniri, 25gr lor peyniri, bir adet haşlanmış yumurta
3. grup: Bir küçük boy domates(100gr), bir küçük boy salatalık(100gr)
4. grup: 1/2 ince dilim beyaz,çavdar veya kepek ekmeği(15gr)
kuşluk:(10:00-11:00)

27 Nisan 2011 Çarşamba

Kahveler Geldi...:) Resimli Kahve Tarifleri

Kahveler Geldi... Resimli Kahve Tarifleri


Flat White

Mardin Mutfağı / Mardin Mutfak Kültürü

Mardin Mutfağı / Mardin Mutfak Kültürü

Bir çok kavimlere ev sahipliği yaptığı ve kervan yollarının kesiştiği bir noktada olması sebebi ile Mardin'deki yemek kültürünü de geliştirmiş ve yemek çeşitlerini de çoğaltmıştır. Güney ve Doğu Anadolu'nun bol baharlı, yağlı beslenme özelliği Mardin'de de görülmektedir. Yörenin en meşhur yemekleri, daha ziyade köylerde yapılmakla birlikte merkezde de yapılmaktadır.

Sofra Süsleme Sanatı / Sofra Süsleme Tüyoları

Sofra Süsleme Tüyoları

Yemekler lezzetin yanında süs ister...
İşte ustalardan süsleme tüyoları...


* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı.
* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor.
* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir.
* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz.
* Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir.
* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir.

KAHVALTI SÜSLEME SANATI - asevilay - Blogcu.com

Fransız Mutfağı / Fransız Yemek Kültürü

FRANSIZ MUTFAĞI

Dünyanın en iyi mutfakları arasında yer alan Fransız Mutfağı, iştah açıcı ve göz doldurucu olması ile dikkat çeker. Fransız Mutfağı her bölgenin özelliklerine göre farklılık gösterir.1970'lerde başlayan modern mutfak anlaşıyla doğal bitkiler ve aromalar kullanılarak hazırlanan yemekler önem kazanmıştır.
Fransızlar güne kahve veya sıcak kakaonun yanında kruvasan, baget ve tost içeren bir kahvaltıyla başlar.

Lezzet Destekçileri: Maydanoz, Dereotu, Nane

Lezzet Destekçileri: Maydanoz, Dereotu, Nane

Türk mutfağının vazgeçilmez otları olan maydanoz, nane ve dereotu, Anadolu'da yemeklerde halen yaygın olarak kullanılırken, Batı mutfaklarında sadece tabak süslemelerinde göze çarpıyor.

Aromalı otlar (taze baharlar), kuru baharlar, çeşniler (tuz, karabiber, şeker gibi) yemeklerin lezzetlerini düzenler. Onlar olmadan pişirdiğimiz yemeklerin de pek keyfi yoktur. Hatta bu lezzet destekçilerinin eksikliği veya fazlalığı dahi, bir yemeği keyifsiz hale getirebilir. Dünyada yüzlerce çeşit kuru, taze, toz, sıvı doğal lezzet katkı maddesi mevcut. Bu malzemelerin bazıları, günümüzde dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunuyor.



Temel Ot Statüsünden Tabak Süslemesine

Hangi Baharat Nerede, Nasıl Kullanılır

HANGİ BAHARAT NEREDE, NASIL KULLANILIR?

Baharatlar 7 ana grupta incelenir :


Köklerinden faydalanılanlar: Karaturp, kırmızıturp...

Gövdelerinden faydalanılanlar: Zencefil, tarçın...

Yapraklarından faydalanılanlar: Nane, kekik, defne...

Soğan yapısında olanlar: Soğan, sarımsak...
Çiçeklerinden faydalanılanlar: Karanfil...


Türk Mutfağında Sarmalar Ve Dolmalar

Türk Mutfağında Sarmalar Ve Dolmalar

Doğru mevsimlerde, doğru malzemeleri seçerek sofralarınızı zenginleştirin. Ege'den Güney doğu'ya; Karadeniz'den Akdeniz'e kadar her bölge, kendi yaprağını, sebzesini kendine özgü damak tadına göre yorumlamış. Kimisi incecik sarmış yaprakları kimide özenle doldurmuş sebzeleri. Üstelik kabağın, patlıcanın, patatesin oyulan içlerinide atmayıp ya yine iç malzemeye eklemiş ya da yumurtayla çırpıp mücver yapıvermiş. Böylesine engin ve zengin bir mutfak bizimkisi. Adana’nın minicik Menekşe yaprağı sarması, Ege’nin Kabak çiçeği dolması ve Bey pazarı’nın o incecik Asma yaprağı sarması akla geliyor hemen. Antep ve Adana’nın yazın tazesinden, kışın kurusundan vazgeçemediği enfes lezzetli acılı ekşili, etli zeytinyağlı Patlıcan dolmalarıda öyle. Doldurulan ve sarılan malzeme çeşitliliği kadar içlerine doldurulan malzemede epey zengin. Temel malzeme pirinç olmakla birlikte, bulgur ve nohutda girmiş dolmalara, sarmalara. Badem, fıstık, kuşüzümü, kuruüzüm, taze ve kuru nane, soğan, karanfil, karabiber, şeker, tarçın, maydanoz, dereotu eklenmiş pirince.

Mantarla yapılabilecek bir çok şey

Mantar Mantısı - Malzemeler - İçindekiler


500 gram mantar
100 gram margarin
2 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz

Dünya Çay Kültürü

Dünya Çay Kültürü
İlk çay biraz keyif, biraz da tıbbi nedenlerle içilmiş,çay içerek zihni uyanık tutmak, binbir derde deva özelliklerinden yararlanmak hep söz konusu edile gelmiş. İşin güzel ve şaşırtıcı yanı ise, çayın sıcak bir içecek olmanın ötesine geçmesiyle başlıyor. Önce Çinliler, daha sonra çayı onlardan altıncı yüzyılın sonuna doğru aldıkları söylenen Japonlar, kendi dini ritüellerine ve eskiden beri törensel olan yemek adabına uygun düşen bir çay içme töresini geliştirmişler. Dünya üzerinde milyonlarca kişi gün boyu çay içerken bunu sıradan bir iş gibi yaparken, Japonlar ve Çinliler, buna derin bir anlam yüklüyor. Avrupa'da 17. yüzyıldan beri bir keyif maddesi olarak bilinen çay, 19.yüzyılda tüm Kuzey Denizi civarında, bir halk içeceği haline gelmiştir. Tüm dünyada, toplumsal yaşamda oldukça önemli bir yer tutan çayı, hintliler süt ve şekerle, Kuzey Afrikalılar yeşil çayı taze nane ile lezzetlendirirler. Çay kültürü her ülkede farklı yorumlanmaktadır.
Çin

Evde Pastırma Yapımı


EVDE PASTIRMA YAPIMI


Bir çoğumuzun gözünde belki de tabudur. Evde pastırma yapılmaz, yapılırsa da satın alınan pastırma gibi güzel olmaz diye düşünülüyordur. Bu gün kilosu 55-60 milyon liraya kadar çıkan fiyatıyla, belki de çok sevdiğimiz halde sofralarımıza sıklıkla getiremediğimiz bir yiyecek halini aldı. Ama üzülmeyin. Sizi bu dertten kurtarayım. Defalarca denendiği için güvenerek yazıyorum. Hiç tereddüt etmeden uygulayabilirsiniz.


MALZEME :

Çay demlemenin altın kuralları + Çay nasıl saklanır?

Çay demlemenin altın kuralları



İşte size çay demlemenin altın kuralları!
Taze ve soğuk su kullanın.

Diyet Yemekleri

Diyet Yemekleri

Peynirli domates sepeti
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:

Mucizevi Girit mutfağı

Mucizevi Girit mutfağı


Girit mutfağının mucizevi sırrını uzaklarda aramaya gerek yok. Bu sır mutfağın temel taşlarını oluşturan sebzeler, meyveler, otlar, kekik balı, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitlerinin harikulade kombinasyonuyla, altın değerindeki zeytinyağından başka bir şey değil.





Girit, mükemmel bir doğaya, yumuşak Akdeniz iklimine ve verimli topraklara sahip bir ada. Adanın ürünleri arasında kalitesiyle dünyaca tanınan zeytinyağı, meyveler, sebzeler, kekik balı, yabani otlar, kaliteli şaraplar, koyun yoğurdu ve yerel peynir çeşitleri var. Bu ürünlerin harikulade bir kombinasyonu olan meşhur Girit mutfağı, doktorlar tarafından uzun ve sağlıklı bir yaşam için en uygun diyet olarak kabul ediliyor. Çünkü çeşitli dönemlerde yapılan araştırmalar, Giritlilerin kalp, damar ve diğer hastalıklara yakalanma açısından, hep en son sırada yer aldıklarını gösteriyor. Yani Akdeniz'in en sağlıklı ve en uzun ömürlü insanları Giritliler.

Meksika Usulü Baharlı Kahve

Meksika Usulü Baharlı Kahve

Malzemeler :
4 kahve fincanı su

Kırım Tatarlarının Mutfak Kültürü



Kırım Tatarlarının Mutfak Kültürü



Kırım Tatarları çok zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu zenginlik kendi özdeğerleri yanında tarihleri boyunca birçok kültürle iç içe yaşamış olmalarından kaynaklanmaktadır.

Bulundukları coğrafi bölgenin özelliği olan hayvancılık ve yetiştirdikleri sebze ve meyveler (Havuç, domates, biber, patlıcan, üzüm, çilek, incir, elma, armut, şeftali, ceviz) hamur işleri, beslenmelerinde temel değerleri oluşturmaktadır.

Hellim Peyniri - Hellim Peyniri Hakkında

Hellim Peyniri


Hellim Kıbrıs'a özgü, sık dokulu, sarımsı beyaz renkte taze bir peynirdir. Genelde yağsız tavada kızartıldıktan sonra yenir. Hellim Kıbrıs'a has bir peynir türüdür. KKTC'nin önemli bir ihraç kalemi olan bu peynir, Kıbrıslı Rum'lar tarafından hallumi adı ile anılır. Son yıllarda Türkiye'de de yapılmaya başlanmıştır. Orta sertlikte, hafif uzayan, tuzluca bir peynir olan hellimin tavası çok güzel olur. Yaklaşık 250 gramlık topaklar halinde hazırlanır ya da dikörtgen kalıplarda bol tuzla salamuralanır. Bu nedenle uzun ömürlü bir peynirdir. Kıbrıslılar bu ürünleri İstanbul'a ihraç etmekte veya peynir markalarıyla satmaktadır.

Maraş Dondurması Tarifi - Maraş Dondurması Basit Yapılışı

Evde basitçe bir Kahramanmaraş dondurması yapımı)



Malzemeler


1 kg pastörize süt
250 gr şeker
3 gr (1 tatlı kaşığı ) saf salep
1 paket vanilya

McDonalds Yemekleri Tarifleri

McDonalds Yemekleri Tarifleri
Boyut: 1.30 MB


BURADAN INDIR

Yemek Tarifi Kitabı / 3000 Yemek Tarifi


3000 Yemek Tarifi


3000 adet yemek tarifi içeren elektronik dergi.

Boyut: 3,92 MB

İNDİR

Tosttaki Peynirin Uzaması

Tosttaki Peynirin Uzaması

İnsanlar ekmeği fırında pişirmeye başladıklarından beri tost yemeye de başladılar. Ancak o zamanlar ekmeğin tekrar ısıtılmasının nedeni değişikti. Amaç ekmeğin tadını değiştirmek değil daha uzun süre muhafaza edebilmekti.

Yemek Tarifi Kitabı İndir Download

3000 Yemek Tarifi


3000 adet yemek tarifi içeren elektronik dergi.

Boyut: 3,92 MB

İNDİR

veya


3000 Adet Yemek Tarifi Download Rapidshare Megaupload Hotfile - DownTR

Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri

Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri

İçindekiler


Peynir Suyu: 2 SB


Tuz: Yeteri kadar


Ramazan Sofrası - Ramazan yemekleri

Piliçli Kadınbudu Köfte

Malzemeler

- 500 gram piliç kıyma
- 1 çay fincanı pirinç
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Kıymanın yarısını soğan rendesiyle tencereye koyup kavurun. Suyunu çekince ateşten indirip, soğutun. Kavurduğunuz kıymaya kalan kıymayı, 1 yumurta sarısını, haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Büyük bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yağla yumurtaya bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derecede 25 dakika pişirip, haşlanmış sebze ile servis yapın.




Ispanak Tarama

Malzemeler

- 1 kg. ıspanak
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 diş sarmısak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Süslemek için yeşil ve siyah zeytin

Hazırlanışı

Ispanağın saplarını kesin. Yapraklarını yıkayıp , iyice süzdükten sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. İçine galeta unu, süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı ilave edin. Robotta tekrar karıştırın. Bütün malzemeyi iyice bütünleştiğinde robottan alıp, servis tabağına çıkartın. Üzerini siyah ve yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın.




Yemek Programı

Yemek Programı

http://rapidshare.com/files/29502818...grami.rar.html

Türk Kahvesi

Türk Kahvesi

özellikleri

  • Türk Kahvesi; Dünyanın en eski kahve pişirme yöntemidir.
  • Köpük, kahve ve telveden oluşur.
  • Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür.
  • Birkaç dakika şekli bozulmadan kalabilen bu leziz köpüğü sayesinde, uzun süre sıcak kalabilir.
  • İnce kenarlı fincanda sunulduğu için, diğer kahve türlerine göre daha yavaş soğur ve böylece daha uzun süren bir kahve keyfi sunar.
  • Yoğun şurupsu kıvamı ile ağızdaki lezzet tomurcuklarını aşırı uyararak hafızada yer eder.
  • Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir.
  • Kendine özgü enfes kokusu ve özel köpüğü ile diğer kahvelerden kolaylıkla ayırt edilebilir.
  • Kahve tutkunları tarafından, kaynatılarak içilebilen tek kahve olarak kabul edilir.
  • Geleceği anlatmak için kullanılan tek kahve türüdür. Cafedomancy: Kahve telvesini kullanarak kehanette bulunmak.

Çorum Leblebisi

Çorum Leblebisi

Çorum'un meşhur sarı leblebisinde üretim biraz farklıdır. Leblebi, zaten
kuru olan nohuttan yapılır. Nohutun leblebiye dönüşmesi, yaklaşık iki ayı
bulan işlemler zincirini gerektirir.

3 Dakikada Neler Neler Yapılabilir. Oktay Usta


SOSİSLİ BÖREK:
8 yaprak milföy
4 tane sosis
1 sivri biber
1 çorba k. ketçap
kekik
üzeri için:
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Sosisleri halka halka doğrayın. üzerine sivri biberleri doğrayın. Ketçap ve baharat ilavesi ile iç hazır olacak. Bir parça milföy hamurunun üzerine sosisli karışımdan koyun. Diğer bir parça milföyü üzerine kapatın. Kapatmadan önce artı şeklinde keserek ortasını açın. Üstteki kesik olan millföy parçasının üzerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde 8 yaprak hamurdan 4 adet börek çıkıkıyor.180 derecede kızarana kadar pişirin.


Kırmızı Mercimek Favası - Oktay Usta

Kırmızı Mercimek Favası - Oktay Usta




KIRMIZI MERCİMEK FAVASI
1 su b. kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 soğan
1 çorba k. nişasta
1 diş sarımsak

Cool Sushi

Cool Sushi



Japonca Mutfak Terimleri

Japonca Mutfak Terimleri
A
abura Sıvı yağ
abura-age Kızarmış Tofu dilimleri
aemono Sirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler
age Kızartılmış

Adana'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler

Adana'da Ramazan Sofraları İçin Hazırlanan Yemekler

Adana’da ramazan sofralarının vazgeçilmezleri arasında, kebaptan sonra “içli köfte”, “analı kızlı köftesi”, Mersin’de “sini köftesi”, Hatay’da “kaytaz böreği”, “Şam oruğu” bulunuyor. Adana’da “babagannüç” adıyla bilinen patlıcan salatası, Hatay’da “abugannüç” olarak hafif yemek isteyenlerce tercih ediliyor.

Makarna Çeşitleri ve Püf Noktaları ( Hangi Makarna Sana Göre?)

Makarna Çeşitleri ve Püf Noktaları

Hangi Makarna Sana Göre?



Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır.
Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur.
Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur.
Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur.

Kahve Rehberi - Kahve Çeşitleri

Kahve Rehberi



Caffe Latte: İtalyada içilen Espresso ve üzerine konmuş sıcak buharlanmış süt. Kahvaltıda içilir.
Caf‚ au lait (Kafeole): Caffe Latte’nin Fransız versiyonu
Caff‚ americano: Espressonun üzerine sıcak su ekleyerek espresso tadının homojen dağılmasını sağlamak.

Sofra Düzeni : Kusursuz bir sofra hazırlamak için

Sofra Düzeni



Çorba kaşığı : Sofra düzenlerken çorba kaşığı sağ baştan birinci sıraya konulmalıdır.
Ordovr çatal bıçağı : Bu çatal ve bıçak soğuk ve sıcak ordövrler için kullanılır. Ana yemeklerde

Vazgeçilmez lezzet güllaç

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, bu aya özel olan tatlılar da pastane ve tatlıcı tezgahlarındaki yerlerini aldı.
Yıllardan beri ramazana özel olan bu tatlıyı üreten PADO'nun sahibi Vedat Aslantaş, güllacın geçmişinin Osmanlı saray mutfağına dayandığını söyledi.
Aslantaş, ''Güllaç'ın daha önce çeşitleri yoktu. Müşterilerden talep olduğu için şimdilerde sade olanın yanına frambuazlı ve vişneli olanı da ekledik'' dedi.

Av Yemekleri - Av Eti Yemek Tarifleri

AV ETİ YEMEK TARİFLERİ
Av etleri porsiyonları: iki kap üzerinden 3 kişinin öğle ve akşam doyabilmesi için hesaplanmıştır. Saptanan bu ölçülerde yapılacak herhangi bir kap yada kişi değişikliği aynı zamanda porsiyonlarca saptanan miktarların da değişmesini gerektirmektedir. Buna göre de kişi yada kap adetlerinin artışında yada eksilişinde porsiyonların kapsaması gereken av hayvanlarının içleri temizlenmiş bir halde gramlarını uygun bir şekilde gösteren çizelge aşağıdadır.


26 Nisan 2011 Salı

Yağların Kalori Cetveli



KALORI CETVELI ( YAGLAR )
Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Tereyag 717
Margarin 720
Sivi Yaglar 884

Buzdolabını Doğru Yerleştirin, Buzdolabındaki Yiyecekler Nasıl Yerleştirilir?

Buzdolabını Doğru Yerleştirin, Buzdolabındaki Yiyecekler Nasıl Yerleştirilir


Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var.







Üst:
Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

Mutfaktaki Eczane

MUTFAKTAKİ ECZANE
ANANAS: Vücudumuzun albümin sindirimini destekleyen bir enzim olan Bromelain içerir. Daha önemlisi beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır. ANASON: Sindirim sisteminin en iyi dostudur. Çin ve Hindistan’da eskiden tıp biliminde kullanılırdı. Enfeksiyona karşı koyma gücümüzü arttırır, sinirsel hücrelerin verimliliğini besler yani beyin ve omurilik işlevlerini destekler. Sindirimdeki zorluklardan doğan migrenler, baş dönmeleri, karın ağrısı gibi rahatsızlıklardan korunmak için yararlı olur. AVOKADO:

21 Nisan 2011 Perşembe

Yemek adabında ilginç alışkanlıklar

Yemek adabında ilginç alışkanlıklar

Dünyanın çeşitli bölgelerinde yemek alışkanlıkları ve yemeklerle yapılan ilginç tasarımlar