Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

30 Nisan 2024 Salı

EVDE ÇİLEKLİ DONDURMA

MALZEMELER
1 kilo çilek 750 gram krema 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt
YAPILIŞI


Öncelikle çilekleri iyice temizleyip saplarını ayıklıyoruz. Daha sonra bıçakla ufak parçalara ayırıp karıştırma kabına ekliyoruz. Üzerine şekeri ekleyip blendırdan geçiriyoruz. Su haline geldikten sonra üzerine süt ekleyip 2 dakika blendırdan geçiriyoruz. Kıvama geldikten sonra üzerine kremayı ekleyip 5 dakika kadar blendırdan geçiriyoruz.
Karışımı dondurma yapacağımız kaba ekliyoruz. Kapağını kapatıp buzluğa atıyoruz sırasıyla 4-3-3-3 saat buzluktan bekletip bekletip çıkarıp kıvama gelsin diye her seferinde blendırdan geçiriyoruz. En son buzluktan çıkarıp külaha ekleyip afiyetle tüketiyoruz. Herkese afiyet olsun.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*EVDE ÇİLEKLİ DONDURMA*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı