MALZEMELER
1 kilo çilek
750 gram krema
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Öncelikle çilekleri iyice temizleyip saplarını ayıklıyoruz. Daha sonra bıçakla ufak parçalara ayırıp karıştırma kabına ekliyoruz. Üzerine şekeri ekleyip blendırdan geçiriyoruz. Su haline geldikten sonra üzerine süt ekleyip 2 dakika blendırdan geçiriyoruz. Kıvama geldikten sonra üzerine kremayı ekleyip 5 dakika kadar blendırdan geçiriyoruz.
Karışımı dondurma yapacağımız kaba ekliyoruz. Kapağını kapatıp buzluğa atıyoruz sırasıyla 4-3-3-3 saat buzluktan bekletip bekletip çıkarıp kıvama gelsin diye her seferinde blendırdan geçiriyoruz. En son buzluktan çıkarıp külaha ekleyip afiyetle tüketiyoruz. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı