Ev Yapımı Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş çilekleri ve pudra şekerini püre haline gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
- Oluşan karışıma kremayı ekleyip 5 dakika daha karıştırın.
- Buzluğa koymak için uygun bir kaba boşaltın ve buzdolabına kaldırın. 1 saat sonra çıkartıp karıştırıp geri buzdolabına kaldırın. 1 saat sonra çıkartıp karıştırıp yine geri koyun.
Not/ Krema, sıvı olarak satılan çiğ haline denmekte. Krem şanti ise kremanın pudra şekeri veya toz şekerle çırpılmış hali :) Bu tarifte de krema kullanıyoruz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı