Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Mayıs 2011 Salı

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 4

Diyet Listeleri 4



1.gün:(1070kalori)
sabah: 1 ince dilim kızarmış ekmek, teflon tavada 1 yumurta, 1 salatalık, çay ve nescafe
öğle: 1haşlama orta boy patates, 1 haşlama sosis (50-60gr)
ikindi: 2 grissni, çay veya nescafe
akşam: 1 tabak şehriye çorba(bulyon kökenli), 1-2 su bardağı (150gr) haşlama bezelye, 1 ızgara bonfile veya biftek, 1 tabak yağsız cacık
yatarken: 1 elma
2.gün:(850kalori)
sabah: 1 dilim ekmek üzerine 2/3 kibrit kutusu (30gr) kaşar peynir fırında, çay veya nescafae
öğle: 2 katı yumurta, 1 salatalık, 1domates
ikindi: 2 grissni, çay veya nescafe
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 kase haşlama pirinç(5 silme yemek kaşığı), 3 ızgara köfte, 1 kase mevsim salata
yatarken: 1 elma
3.gün:(800kalori)
sabah: 1 dilim kızarmış ekmek, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 2 bardak ayran, 2 grissini , 1 salatalık
ikindi: 2 grissni, çay veya kahve
akşam: 1 tabak domates çorba, 1 tabak ezme patlıcan(sıcak veya soğuk), 1 porsiyon domatesli et, 1 kase mevsim salata
yatarken: 1 greyfurt veya 1sert armut.

serbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve ,şekersiz ıhlamur
- Yağsız et suları, sirke, limon ,salça, hardal
- Her türlü baharat
- Sunî tatlandırıcılar.
yasaklar:
- Şeker ve şekerli yiyecekler(bal,reçel,pekmez,marmelat,şurup...vb)
- Hamur işleri,tatlılar(çörek,pasta,kek,kurabiye.....vb)
- Alkollü içkiler,meşrubatlar
- Çok yağlı yiyecekler(kaymak,krema,çikolata ,kuru yemişler...vb)
- Yağda kızartmalar,sos ilave edilmiş yemekler
- Hayvanî ve katı yağlar
- Sakatatlar(karaciğer,beyin,dalak,böbrek,dil,işkemb e...vb)
- Salam,sucuk,sosis,pastırma
- İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
- Yağlı et suyu ve tavuk suyu,yağlı soslar
- Havyar,kabuklu deniz ürünleri(midye,karides..vb)
- Listede belirtilmemiş olan her türlü yiyecekler
genel öneriler:
- Önerilen her gruptan bir tane seçerek mutlaka onu tüketiniz
- Haftada iki kez yumurta tüketiniz
- Yemeklerinizde az miktarda zeytin yağı,mısır özü yağı veya soya yağı kullanınız
- Fiziksel aktivitelerinizi arttırınız
- Et yemeklerinizi fırında ızgaraveya haşlanmış olarak hazırlayınız,ekstra yağ kullanmayınız
- Sütlü tatlılarınızda,çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz
- Sebze yemeğinizi etli veya kıymalı yerseniz 30gr etinizi diyetinizden kısınız
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih ediniz(kepekli ekmek,kuru baklagil,sebze,salata,meyve,,,vb)
- Yavaş ve çok çiğneyerek yemek yemeyi alışkanlık haline getiriniz
- Günde 2-3 litre (10-15 bardak)su içiniz