Malzemeler :
- 1 kilo bamya
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet iri soğan
- 3?4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım limonun suyu
- Tuz
yemeğinin hazırlanışı:
Bamyaların sap kısımlarını temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın. Tüm ayıklanan malzemeleri bir tencereye aktarın. Geriye kalan zeytinyağını, yarım limonun suyunu, tuzu, şekeri, salçayı da ilave edin. Bu şekilde 10 dk kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavurduktan sonra sıcak su ilave edin. 20 dk daha kısık ateşte piştikten sonra altını kapatın. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı