Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Mayıs 2011 Salı

Diyet Listeleri 5 - diyet kilo verme zayıflama rejim listeleri !

Diyet Listeleri 5 - diyet kilo verme zayıflama rejim listeleri !

Diyet ve rejim listesi
1.gün:
sabah: 1 dilim kızarmıuş kepek ekmeği, 40gr beyaz peynir, çay-kahve
öğle: 250gr yoğurt, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği
ikindi: 2 grissini , çay veya nescafe

akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 yağsız kaba dolma, 1 kase yağsız cacık
yatarken: 1 ekşi elma
2.gün:
sabah: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 100gr kıymadan köfte, 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 1 salatalık
ikindi: 2 grissini , çay veya kahve
akşam: 150gr et haşlama (1/2 havuç, 1/2 kabak, 1/2 soğan ile), 1 tabak salata
yatarken: 1 ekşi elma
3.gün
sabah: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 1 katı yumurta, çay-kahve
öğle: 1 yumurtadan omlet,(30 gr peynirli), 1 dilm kızarmış kepek ekmeği, 1 orta boy domates
ikindi: 2 grissini , çay veya kahve
akşam: 1 kase bulyon çorba, 1 ızgara bonfile(50gr mantarlı sos ile), 1 kase mevsim salata
yatarken: 1 ekşi elma
4.gün:
sabah: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 40gr beyaz peynir, çay-kahve
öğle: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği, 1 tabak zeytinyağlı ayşe fasulye veya kereviz (2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pişirilecek)
ikindi: 2 grissini , çay veya kahve
akşam: 1 kase bulyon çorba, 1 porsiyon ızgara balık , 1 taak mevsim salata
yatarken: 1 ekşi elma


diyetserbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve ,şekersiz ıhlamur
- Yağsız et suları, sirke, limon ,salça, hardal
- Her türlü baharat
- Sunî tatlandırıcılar.
yasaklar:
- Şeker ve şekerli yiyecekler(bal,reçel,pekmez,marmelat,şurup...vb)
- Hamur işleri,tatlılar(çörek,pasta,kek,kurabiye.....vb)
- Alkollü içkiler,meşrubatlar
- Çok yağlı yiyecekler(kaymak,krema,çikolata ,kuru yemişler...vb)
- Yağda kızartmalar,sos ilave edilmiş yemekler
- Hayvanî ve katı yağlar
- Sakatatlar(karaciğer,beyin,dalak,böbrek,dil,işkembe...vb)
- Salam,sucuk,sosis,pastırma
- İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
- Yağlı et suyu ve tavuk suyu,yağlı soslar
- Havyar,kabuklu deniz ürünleri(midye,karides..vb)
- Listede belirtilmemiş olan her türlü yiyecekler
genel öneriler:
- Önerilen her gruptan bir tane seçerek mutlaka onu tüketiniz
- Haftada iki kez yumurta tüketiniz
- Yemeklerinizde az miktarda zeytin yağı,mısır özü yağı veya soya yağı kullanınız
- Fiziksel aktivitelerinizi arttırınız
- Et yemeklerinizi fırında ızgaraveya haşlanmış olarak hazırlayınız,ekstra yağ kullanmayınız
- Sütlü tatlılarınızda,çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz
- Sebze yemeğinizi etli veya kıymalı yerseniz 30gr etinizi diyetinizden kısınız
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih ediniz(kepekli ekmek,kuru baklagil,sebze,salata,meyve,,,vb)
- Yavaş ve çok çiğneyerek yemek yemeyi alışkanlık haline getiriniz
- Günde 2-3 litre (10-15 bardak)su içiniz