Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, Yapılışı, Malzemeleri




Malzemeler :
5 adet enginar
400 gr arpacık soğan ( ya da kuru soğanı jülyen doğrayarak kullanın)
1 limon
1/2 çorba kaşığı un
1/2 su bard. zeytinyağı
1/2 su bard. su
Tuz

Tarif :
Bir kaba yıkayıp limonla ovduğunuz enginarları koyun. Yarım limon suyu, yarım çorba kaşığı unu ve enginarların üzerlerini bir parmak geçecek kadar suyu ekleyip hafifçe karıştırın.
Geniş ve yayvan bir tencereye enginarları tek sıra şeklinde dizin.
Ayıklayıp yıkadığınız arpacık soğanlarını enginarların üzerine pay edin. Artanı enginarların yanlarına serpiştirin.
Enginarları içinde beklettiğiniz limonlu – unlu sudan 2 su bardağı alıp tencereye dökün. Yarım limon daha sıkarak enginarların üzerinde gezdirin.
Son olarak istediğiniz miktarda tuz, yarım su bardağı zeytinyağı, ve bir su bardağına yakın suyuda tencereye ilave edin.
Önce kuvvetli ateşte sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.