Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Malzemeler :
500 gram pırasa
2 adet havuç
Yarım çay bardağı pirinç
1/2 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
tuz
Tarif :
Havuçlar kazınıp, halka halka doğranır. Havuçlar büyükse yarım ay şeklinde doğranır.
Pırasalar bir parmak kalınlığında doğranır.
Tencereye zeytinyağı, havuçlar ve pırasalar ilave edilip, biraz kavrulur.
Üzerini kaplayacak kadar sıcak su( 2 Su bardağı) , limon suyu, şeker ve tuz konulup kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirilir.
Pırasalar yumuşamaya başladığında yıkanıp, temizlenmiş pirinçler ilave edilir.
10 dakika kadar daha pişirilip, altı kapatılır.
Yemek, tencerede soğutulduktan sonra buzdolabında iyice soğutulup, servis edilir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
12 Mayıs 2011 Perşembe
Zeytinyağlı Pırasa - Zeytinyağlı Pırasa tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Zeytinyağlı Pırasa tarifiZeytinyağlı Pırasa
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı