Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz - Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz - Zeytinyağlı Kereviz Tarifi



Malzemeler :

1 kg kereviz(küçüklerinden)
2 adet havuç(incelerinden)
2 adet patates
20-30 adet arpacık soğan
2 adet limon

1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz ve su



Tarif :

Kerevizleri soyup ortadan ikiye keselim, içindeki yumuşak kısmı bıçak yardımıyla çıkaralım.
İster bu şekliyle etrafındaki çıkıntılarını düzeltip, isterseniz iri parçalara bölüp 1 limon suyu ve tuz eklediğimiz suda yarım saat kadar bekletelim.
1 su bardağı sıvıyağı tencereye alalım, soyduğumuz arpacık soğanları kavuralım.
Havuçları soyup iri olacak şekilde 3-4 parçaya ayırıp soğanlarla kavuralım.
Kerevizleri de ilave edip bir iki çevirelim.Üzerinden görünecek kadar sıcak su ekleyip şekerini ve tuzunu da katıp kaynamaya bırakalım.1 adet limonu da sıkıp ilave edelim.
Patatesleri de 1’er cm kalınlığında doğrayıp tencereye ekleyelim ve pişmeye bırakalım.Tuzunu ve pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alalım ve soğuk olarak kerevizin yapraklarıyla süsleyip servis yapalım.