Zeytinyağlı Kereviz - Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Malzemeler :
1 kg kereviz(küçüklerinden)
2 adet havuç(incelerinden)
2 adet patates
20-30 adet arpacık soğan
2 adet limon
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz ve su
Tarif :
Kerevizleri soyup ortadan ikiye keselim, içindeki yumuşak kısmı bıçak yardımıyla çıkaralım.
İster bu şekliyle etrafındaki çıkıntılarını düzeltip, isterseniz iri parçalara bölüp 1 limon suyu ve tuz eklediğimiz suda yarım saat kadar bekletelim.
1 su bardağı sıvıyağı tencereye alalım, soyduğumuz arpacık soğanları kavuralım.
Havuçları soyup iri olacak şekilde 3-4 parçaya ayırıp soğanlarla kavuralım.
Kerevizleri de ilave edip bir iki çevirelim.Üzerinden görünecek kadar sıcak su ekleyip şekerini ve tuzunu da katıp kaynamaya bırakalım.1 adet limonu da sıkıp ilave edelim.
Patatesleri de 1’er cm kalınlığında doğrayıp tencereye ekleyelim ve pişmeye bırakalım.Tuzunu ve pişip pişmediğini kontrol edip ocaktan alalım ve soğuk olarak kerevizin yapraklarıyla süsleyip servis yapalım.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
12 Mayıs 2011 Perşembe
Zeytinyağlı Kereviz - Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Zeytinyağlı KereviztarifiKereviz
zeytinyağlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı