Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

3 Mayıs 2011 Salı

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 2

Diyet Listesi,Diyette Yasak ve Serbest Yiyecekler 2

Zayıflama Diyet

Diyet 2


1.gün:

sabah: 1 dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 3 ızgara köfte, 2 grissini, 1 elma
ikindi: 2 grissini , çay veya nescafe
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1kase piyaz(4-5yemek kaşığı pişmiş kuru fasulye, 1 salatalık, yarım domates, yarım kuru soğan), 3 ızgara köfte
yatarken: 1 elma
2.gün:
sabah: 1dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim macar salamı, çay-kahve
öğle: 1 tabak kıvırcık salata(üzerine 1 domates kesilecek), 1 katı yumurta
ikindi: 2 grissini , çay veya kahve
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 2 kuzu veya 1 dana pirzola, 1 kase yağsız cacık
yatarken: 1 elma
3.gün:
sabah: 1 dilim kızarmış tost ekmeği, 3-4 dilim tost ekmeği, çay veya nescafe
öğle: 250gr yoğurt, 1 elma, 2 grissini
ikindi: 2 grissini , çay veya kahve
akşam: 1 tabak bulyon çorba, 1 dana pirzola, 1 tabak kıvırcık salata, 1 domates
yatarken: 1 elma
Not:
1- Et porsiyonları 100gr olacak
2- Dana pirzola bulumaz ise, çiğ miktarı 150gr olan antrikot yenilebilir.



serbest yiyecekler:
- Şekersiz çay, şekersiz kahve ,şekersiz ıhlamur
- Yağsız et suları, sirke, limon ,salça, hardal
- Her türlü baharat
- Sunî tatlandırıcılar.
yasaklar:
- Şeker ve şekerli yiyecekler(bal,reçel,pekmez,marmelat,şurup...vb)
- Hamur işleri,tatlılar(çörek,pasta,kek,kurabiye.....vb)
- Alkollü içkiler,meşrubatlar
- Çok yağlı yiyecekler(kaymak,krema,çikolata ,kuru yemişler...vb)
- Yağda kızartmalar,sos ilave edilmiş yemekler
- Hayvanî ve katı yağlar
- Sakatatlar(karaciğer,beyin,dalak,böbrek,dil,işkemb e...vb)
- Salam,sucuk,sosis,pastırma
- İçeriği bilinmeyen hazır gıdalar
- Yağlı et suyu ve tavuk suyu,yağlı soslar
- Havyar,kabuklu deniz ürünleri(midye,karides..vb)
- Listede belirtilmemiş olan her türlü yiyecekler
genel öneriler: - Önerilen her gruptan bir tane seçerek mutlaka onu tüketiniz
- Haftada iki kez yumurta tüketiniz
- Yemeklerinizde az miktarda zeytin yağı,mısır özü yağı veya soya yağı kullanınız
- Fiziksel aktivitelerinizi arttırınız
- Et yemeklerinizi fırında ızgaraveya haşlanmış olarak hazırlayınız,ekstra yağ kullanmayınız
- Sütlü tatlılarınızda,çay ve kahvenizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz
- Sebze yemeğinizi etli veya kıymalı yerseniz 30gr etinizi diyetinizden kısınız
- Posa içeriği yüksek besinleri tercih ediniz(kepekli ekmek,kuru baklagil,sebze,salata,meyve,,,vb)
- Yavaş ve çok çiğneyerek yemek yemeyi alışkanlık haline getiriniz
- Günde 2-3 litre (10-15 bardak)su içiniz