Malzemeler :
1 kilogram bamya
2 adet limon suyu
3 su bardağı su
3-4 adet domates
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Tarif :
Bamyaları yıkayın. Bir kabın içine suyu ve limon sularını koyun. Bamyaları ayıklayarak ekşili su içine atın (ekşili su bamya yemeğinin suyunun uzamasını engeller). Temizleme işlemi bittikten sonra tencereye yağı ve rendelediğiniz soğanı koyun ve 2-3 dakika kavurun. Domatesleri kabuklarını soyarak kare doğrayın (isteğe bağlı rendeleyedebilirsiniz) ve soğanlara ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin. En son ekşili su içindeki bamyaları da süzüp tencereye katın ve ağız tadınıza göre tuz ilave edin.
Bamyalar pişinceye kadar ocakta tutun, sonrasında servise hazırdır.
-----------------
yemek tarifleri,
tatlılar,mutfak,kadın,aşçı,balık,et yemekleri,börekler,hamur,mezeler,zeytinyağlılar,
mide,diyet,gıda,beslenme,turşu,çorbalar,bebek maması,soslar,sebzeler,ucuz,Tarifi,
Yapılışı, ana yemekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı