Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak Yemeği - Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Kabak Yemeği - Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi



Malzemeler :
3-4 Adet kabak
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet orta boy domates

2 Yemek kaşığı pirinç
1/2 Çay bardağı zeytinyağ
1 Su bardağı su
3-4 Adet kesme şeker
Tuz
Üzeri için dereotu ya da kuru nane



Tarif :

Kabaklarımızı yıkadıktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesiyoruz. Soğanları ufak ufak doğruyoruz. Domatesleri de minik küpler halinde kesip hazırlıyoruz ya da rendeliyoruz. Pirinci yıkıyoruz.
Tenceremizin önce soğanları koyup kısa bi süre kavuruyoruz, üzerine kabakları ve domatesleri ilave ediyoruz. Yağını, suyunu, tuzunu, pirinçleri ve şekerini ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 30 dk kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üstüne kuru nane ya da dere otu ekleyip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı