Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri

Adıghe Hoy / Çerkes Peyniri

İçindekiler


Peynir Suyu: 2 SB


Tuz: Yeteri kadar



Süt: 10 Litre

Yapılışı
1- Peynir suyu bir küçük küpte bekletilir. İçine az tuz konur. Çok ekşirse su konur.


2- Süt ateşin üzerine konur, kaynamaya başladığında peynir suyundan 2 SB kenarından yavaş yavaş ilave edilir, bu işlem hafif ateşte yapılır, oluşan peynir üste çıkar, peynir suyu altta kalır.


3- Delikli kevgirle, özel olarak yapılmış peynir sepetine ortalarına tuz serpilerek bastırılır. Peynir ters çevrilir, süzülmesi beklenir.


4- Soğuduktan sonra tabağa alınır, altına üstüne tuz serpilir.


NOT: * Maya yerine ekşi yoğurt suyu da kullanılabilir.


* Yoğurt suyu sütü kesmezse yarım kaşık limon suyu bu işi görür. Ancak o kadar lezzetli olmaz.


* Bu malzemeyle 2 Kg. civarında peynir elde edilir.