Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

5 Nisan 2011 Salı

Mutfakta Kullanılacak Pratik Bilgiler

Mutfakta Kullanılacak Pratik Bilgiler

*Kızartma yaparken eviniz kötü kokuyor,domatesleriniz hemen pörsüyor veya
mantarlarınız hemen kararıyor?Bu ve bunun gibi sorunlar her evde her bayanın
başına gelen rutin şeylerdir.Bu tip sorunları yine evde elimizde bulunan
malzemelerle çok çabuk halledebiliriz aslında.Mesela;

*Buzdolabınz kötü kokuyorsa 1 kase sütü dolaba koyun ve birkaç gün
bekletin,sütü kullanmadan atmayı unutmayın


*Lavabodaki kötü kokular için kahve telvesini lavaboya döküp üzerine
kaynara su gezdirin.

*Ekmekleriniz çok çabuk küfleniyorsa ekmekliği arada bir sirkeli suyla
silmenizde fayda var.

*Kızartma kokularının üstesinden gelebilmek için kızartma yağına
defne,adaçayı veya kekik koyun.

*Nanenin kokusu ise kabına koyacağınız biraz şekerle daha çok artacaktır.

*Sucukların küflenmemesi için zaman zaman üstlerini limonla ovmak gerekir.

*Yarım saat boyunca tuzlu suyun içinde buzdolabına koyup beklettiğiniz
pörsümüş domateslerin kendine geldiğini göreceksiniz.

*Domateslerin daha çabuk soyulması için önce kaynar suya ardından ardından
soğuk suya atın ve sonra hemen alın.Domatesler hemen soyulacaktır.

*Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine bir adet
yeşil elma koyun.

*Pizza hamurunuza unun yanı sıra patates nişastası da eklerseniz hamurunuz
daha yumuşak olacaktır.

*Şarap eklemeniz gereken bir yemek hazırlıyorsunuz ancak evde şarap yok.O
zaman 1/3 sirke,2/3 su ve 1 kesme şekeri karıştırıp yemeklerinize ilave
edebilirsiniz.

*Tereyağını kızdırıken yanmaması için içine bir damla zeytin yağı
ekleyebilirsiniz.

*Soğan soymadan önce parmaklarınızı sirkeye batırısanız soğan kokusu
parmaklarınıza bulaşmaz.

*Satın aldığınız havuçları 15 gün kadar buzdolabında bekletirseniz vitamin
oranları artar.

*Patateslerinizi,suyun içne koyacağınız biraz margarinle daha kolay
haşlayabilirsiniz.

*Mantar yemeği yaparken tencerenin kapağını aralık bırakırsanız
kararmadıklarını göreceksiniz.

*Bakliyatlarınızın kurtlanmaması için,sakladığınız kabın içine 1 diş
sarımsak koyun.

*Yapışmayan kekler için kek kalıbını sıcak suya batırıp çıkartın sonra
hamuru dökün.

*Ağlamadan soğan soymak için;dış kabuklarını soyduktan sonra 5 dakika sıcak
suda sonra 5 dakika soğuk suda bekletip soymaya kaldığınız yerden devam
edin.

*Kızartma yapacağınız yağın içine bir tutam tuz atarsanız yağ çatlayıp
etrafa saçılmayacaktır.

*Pilav yaparken suyuna birkaç damla limon sıkarsanız pirinçler bembeyaz
olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı