Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

15 Nisan 2011 Cuma

Yulaflı Çörekler

Malzeme 12 adet)
Bu çörekler, üzerlerine yağsız krem peynir sürüldüğün*de çok lezzetlidirler.
• 350 gr. yulaf unu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tutam kabartma tozu
• 3 çorba kaşığı margarin
• 150 mi. kaynar su

Hazırlama:

Fırını önceden 150°’de (gazlı fırınlarda 2) ısiün. Yulaf ununu, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyun. Margarini başka bir kaba koyup üzerine kaynar suyu dökün. Marga*rin eriyene kadar karıştırın. Yulaf ununu ilave edip hamur haline getirin. Unlanmış bir alanda hamuru yoğurun. 25 cm.lik yuvarlaklara bölün. Her yuvarlağı sekiz eşit parçaya ayırıp pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önceden ısı*tılmış fırında 1 saat pişirin ve soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı