Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Nisan 2011 Pazar

Limonlu Bademli Kek

Limonlu Bademli Kek

Malzeme: (14 dilim)
• 175 gr. margarin
• 75 gr. esmer şeker
• 3 adet yumurta, çırpılmış
• 150 gr. un
• Vz tatlı kaşığı kabartma tozu
• 50 gr. badem
• 1 adet iri limonun suyu ve kabuğunun rendesi
• V2 tatlı kaşığı badem esansı Süslemek için:
• 2 adet limon
• 1 çorba kaşığı marmelat
• 1 çorba kaşığı su

Hazırlama:

Kek malzemelerini büyük bir kâseye koyun. Mikserle 2—3 dakika iyice karıştırın. Hafifçe yağlanmış kenarları açı*lan kek kalıbına dökün. 2 limonun kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Kekin üzerine dizin. Önceden 160° (gazlı fırında 3) ısıttığınız fırında dokununca sertleşene kadar 1 saat kadar pişirin. Kenarlarını açıp soğumaya bıra*kın. Marmelatla suyu karıştırın. Kek sıcakken bir fırçayla üzerine sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı