Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

10 Nisan 2011 Pazar

Elmalı Böğürtlenli Puding

Elmalı Böğürtlenli Puding

Malzeme: (6 kişilik)
Taze meyve içeren tariflerde fazla şeker kullanmamaya çalışın. Bu tarifte böğürtlen yerine frambuaz da kullanabi*lirsiniz.
• 500 gr. elma, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılıp dilim*lenmiş
• 225 gr. böğürtlen, yıkanmış
• 50 gr. esmer şeker
• 50 gr. margarin
• 25 gr. un
• Vz tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
• 2 adet yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
• Vı bardak yarım yağlı süt
• 25 gr. yaprak badem

Hazırlama:

Elmaları ve böğürtlenleri bir fırın kabına yerleştirin. Margarinle şekeri krema kıvamına getirin. Unu ve kabart*ma tozunu içine eleyin, limon suyu ve rendesini, yumurta sarılarını, sütü ilave edip iyice karıştırın (Karışım kesilmiş gibi görünebilir). Yumurta beyazlan kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ekleyin. Elmaların ve böğürtlenle*rin üzerine dökün. Bademlerle süsleyin. Fırın tepsisini ya*rıya kadar suyla doldurun ve fırın kabınızı üzerine yerleşti*rin. Önceden 180° (gazlı fırında 4) ısıttığınız fırında üzeri pembeleşip kabarana kadar 50 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı