Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

5 Nisan 2011 Salı

Pişerken kötü kokan sebzeler

Bazi sebzeler piserken etrafa pek de hos olmayan kokular saçabilir. Özellikle de sogan, sarmisak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pisirme esnasinda sogan ve sarmisakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pisirme süresi uzadikça koku da artar. Aslinda bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeginizi pisirirken içine çok az miktarda damlatacaginiz sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrica bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pisirmeyip yumusayip ezilmeye basladiklarinda atesten indirmeye de dikkat etmelisiniz.