Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

15 Nisan 2011 Cuma

Kuru Üzüm ve Tarçınlı Çörek

Malzeme 6 adet)
• 75 gr. margarin
• 1 adet küçük yumurta
• Vz bardak yağsız süt
• 150 gr. un
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tutam tuz
• 75 gr. kuru üzüm

Hazırlama:
Fırını önceden 190°’de (gazlı fırınlarda 5) ısıtın. Altı a-det küçük çörek kabını veya kâğıdını hafifçe yağlayın. Margarini, yumurtayı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. U-nu, kabartma tozunu, tarçını ve tuzu kaba ilave edin. Kuru üzümleri de kaüp iyice karıştırın. Karışımı altı küçük pi*şirme kabına bölün çörekler iyice kabarana kadar 20 daki*ka pişirin. Soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı