Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

Maraş Dondurması Tarifi - Maraş Dondurması Basit Yapılışı

Evde basitçe bir Kahramanmaraş dondurması yapımı)



Malzemeler


1 kg pastörize süt
250 gr şeker
3 gr (1 tatlı kaşığı ) saf salep
1 paket vanilya



Yapılışı


Önce şeker, salep ve vanilyayı bir kapta karıştırın.

Sütü tencereye alarak ılıtın ve yavaş yavaş karışımı (şeker, salep, vanilya) ekleyin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.

Orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın.

Muhallebi kıvamına gelince altını kısıp yaklaşık 40 -50 dakika kaynatın. Dibine tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin.

Dondurma karışımı soğuduktan sonra kalıba alıp derin dondurucuya koyun ara ara karıştırmayı ihmal etmeyerek dondurun.

Servise hazır hale gelince bıçakla keserek tabaklara alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı