Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

Mantarla yapılabilecek bir çok şey

Mantar Mantısı - Malzemeler - İçindekiler


500 gram mantar
100 gram margarin
2 kase yoğurt
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?


Ayıkladığınız mantarları küçük küçük doğrayın. margarinin yarısıyla mantarları soteleyin. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuz karıştırın. Sotelediğimiz mantarları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kalan margarini kırmızı pul biberle kızartılıp, sıcak olarak mantarların üzerine üzerine dökün.



Tavuklu Mantar Sote - Malzemeler - İçindekiler


1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
Yarım kg kültür mantarı
2 adet kuru soğan
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım paket çiğ krema
1 adet domates
5-6 adet turşu
Dereotu, tuz


Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?


Mantarları boyuna dilimler halinde keselim. Kuru soğanları küçük küçük keselim. Sıvı yağın yarısını tencerede kızdıralım. Kuşbaşı tavuk etlerini aktarıp kızartalım. Yumuşayana dek soteleyelim. Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdıralım. Üzerine soğanları katıp sarartalım ve mantarları ekleyelim. Mantarları, bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Ateşten aldığımız mantarları sotelenmiş tavuk etleriyle aynı tavada birleştirelim. Bu şekilde 1 dakika daha kavuralım, 1 su bardağı tavuk suyuna 1 çorba kaşığı unu ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışıma da etli mantarları ekleyelim. Karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. En son olarak yarım paket çiğ kremayı ekleyelim. 1-2 kez daha karıştırıp hemen ateşten alalım. Üzerine dilimlenmiş turşuları ve domatesi ekleyelim. Sıcak servis yapalım..



Devam devam...


MALZEMELER
15 adet iri mantar (yıkanmış, istenirse dış zarı soyulmuş)
100 gram veya bir avuç kadar yağsız kıyma
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tepsiyi Yağlamak İçin;
Yarım yemek kaşığı yumuşamış margarin

Üzeri İçin;
3 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
İlk olarak mantarları güzelce yıkayalım, arzu edilirse dış zarlarını da soyabilirsiniz.
Mantarların saplarını keselim. Bu sapları bir başka yemekte kullanılmak üzere, limonlu suda haşlayıp, bir kenarda bekletebilirsiniz.
Mantarın sapının kesildiği yeri oyarak, bir çukur oluşturalım.
Oluşturduğumuz bu çukura; tuz, karabiber ve kimyonla yoğurduğumuz kıymayı, tıpkı dolma doldurur gibi mantarın içini dolduralım.
Fırın tepsisini yumuşamış margarinle iyice yağlayalım ve kıyma içi doldurulmuş iri mantarlarımızı tepsiye dizelim.
Mantarların üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirelim ve 175 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
Servis tabağına yerleştirip, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servise sunalım.



mantarli yika ve sap ksisimalrini dipten kopar ama dikkatlice icine asagidaki tarifi doldurup ustune istedigin tarz peyniri dilimleyip firina ver etlerin yanina iyi oluyor
1 paket krem peynir
2 corba kasigi mayonez
2 corba kasigi eksi krema(sour cream)
tuz
1 limonun suyu
2 yemek kasigi worchester sos
hepsini mutfak robotuna koyup karistir cay kasigi yardimi ile mantarlarin icine doldur
et yemekleriyle guzel gidiyor




karidesli mantar sote 4 kisilik,

Derin bi tavada tercihen wok
1 orta boy sogan
2 dis sarmisak
1 yesil biber zeytinyaginda kavrulur,
250 gr mantar (saplari koparilmis) dilimlenmis sekilde tavaya eklenir,

mantarlar suyunu cekmeye yakin,

1/2 limon suyu
3 corba kasigi soya sosu (istege gore fish sos da eklenebilir) ve
200 gr pismis karides (yada midye) eklenir (karidesler 2 dak dan fazla ocakta kalirsa kuculup sertlesiyor)
son olarak bir kucuk pkt cig krema
tuz ve karabiber