Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

5 Nisan 2011 Salı

Mükemmel pilavın sırları

Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.




Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce yağ ile biraz kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.


Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.

Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.

Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.

Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.

Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.

Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.

Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.

YEŞİL PİLAV
Hazırlama süresi 30 dakika
8 kişilik

Malzemeler:
4 adet taze soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
875 ml. tavuk suyu
400 gram uzun taneli pirinç
tuz

Hazırlanışı:
Pirinci ayıklayıp sıcak suda 1 saat ıslatın.
Maydanoz, dereotu ve taze soğanları ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın.
Tereyağını eritin. Taze soğanı katıp yumuşayana kadar kavurun.
Daha sonra maydanoz ve dereotunu katıp 2 dakika çevirin ve içine tavuk suyunu katın.
Pirinci yıkayıp süzün. Kaynamakta olan sebzeli suya katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

NOHUTLU PİLAV
Hazırlama süresi 20 dakika
16 kişilik

Malzemeler:
1.5 su bardağı nohut
1.5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı tavuk suyu
tuz

Hazırlanışı:
Nohutu bir gece önceden ayıklayıp ıslatın. Ertesi gün tuzlu suda 30 dakika haşlayıp suyunu süzün. Pirinci ayıklayıp yıkayın.
Bir tencerede tereyağını eritip pirinci kavurun. Üzerine tavuk suyunu katın ve tuzla tatlandırın.
Pilavı 15 dakika pişirip üzerine nohutları ekleyin. 5 dakika sonra ateşten alın. Ağzı kapalı olarak 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı