Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

8 Nisan 2011 Cuma

Portakal Şuruplu Ve Haşhaşlı Kek

Malzemeler:

50 gr haşhaş tohumu
60 ml süt
185 gr tereyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
220 gr toz şeker
3 yumurta
225 gr kek unu
75 gr un
60 gr dövülmüş badem
125 ml portakal suyu
Toz Antep fıstığı

Portakal şurubu için

220 gr toz şeker
160 ml portakal suyu
80 ml su

Yapılışı:


Portakal şuruplu ve haşhaşlı kek: Yemek tarifleri arasında en güzel tarif. Haşhaş tohumunu küçük bir kapta süt ile birlikte 20 dakika kadar bekletin. Tereyağı, portakal kabuğu ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ilave edip iyice karıştırın. Karışıma sade un, kek unu, badem, portakal suyu ve sütlü haşhaşı ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. İçi yağlanmış 22 cm’lik kalıba hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından çıkarıp 1-2 dakika bekledikten sonra keki kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerine alın (ızgara telinin altına tepsi yerleştirin). Sıcak portakal şurubunu sıcak kekin üzerine dökün. Fıstık serpip servis yapın.

Portakal şurubu:
Su, toz şeker ve portakal suyunu küçük bir sos tenceresi içinde ocağa alın. Tahta kaşıkla karıştırarak toz şeker iyice eriyip kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı