Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

10 Nisan 2011 Pazar

Çalışanlar için Özel Diyet Yemeği ve Öneriler

Azmedenler her gün hedefe daha da yaklaşıyor. Kilolar gittikçe, gevşeyip pörsümemek için düzenli egzersizi aman ihmal etmeyin! Unutmayın, evren mazeretleri değil, eylemi değerlendirir. Önemli olan sonuç olduğuna göre asla bahanelerin arkasına saklanmak yok. Kendine inanan ve verilen programı düzenli uygulayan mutlaka inceliyor. Azimle devam edin. Bazı günler duş alırken kışın alışkanlığıyla çok sıcak su ile yıkanmayın, tersine çıkarken biraz da soğuk veya dayanamıyorsanız , ılık su ile dolaşımınızı canlandırın. Önce sıcak sonra soğuk su ile yapılan duşlar bedeni canlandırır, dolaşımda şok etkisi yaratır. Hele duş altında kendinize biraz da masaj yaparsanız çok iyi olur.
Pek çok kişi Özellikle öğlen yemeklerini dışarıda ya da iş yerinde yiyor. Bu yüzden uygun, ucuz ve sağlıklı diyet yemekleri bulamadığından yakınıyor. Gerçekten de bu durum pek çok kişiyi diyetten vazgeçme noktasına getiriyor, işte sizlere evdeki malzemelerden hazırlayacağınız ucuz, besleyici ve sağlıklı bir yemek önerisi…
Termos Yemeği

MALZEMELER:
• 1 fincan minik doğranmış sebze (kabak, taze fasulye, kırmızı ya da yeşil dolmalık biber, semizotu, ıspanak, brokoli, pırasa, enginar,
bakla.) istediğinizi seçin, isterseniz tek tek, isterseniz bu sebzelerden karışım da yapabilirsiniz.
• 1 yemek kaşığı kuru fasulye (isterseniz barbunya, soya, sarı mercimek, börülce, nohut da olabilir)
• 1 yemek kaşığı kabuklu pirinç (yoksa normal pirinç olabilir).
• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
• 2.5 su bardağı içme suyu
• Birer tutam nane, dereotu, zencefil, kimyon, karabiber veya sevdiğiniz baharatlardan biri.
• İsterseniz biraz taze soğan veya sarımsak koyabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI:
Kuru fasulyeyi akşamdan kaynar suyla ıslatın.
Eğer normal pirinç yerine, esmer pirinç kullanacaksanız onu da ıslatmak iyi olur. Çünkü zor pişer. Aslında bakliyatları önceden haşlar, porsiyonlara ayırarak derin dondurucuda saklarsanız, yemek yaparken işiniz kolaylaşır. Bakliyatı haşladıktan sonra suyunu birlikte dökün. Sebzeleri 2-3 dakika haşlandıktan sonra termosa koyun. Sıvı yağ, pirinç ve baharatları da ilave edip kaynar suyu üzerine dökün. Ardından termosun kapağını kapatın. Termos tercihen geniş ağızlı olsun ve ısıyı uzun süre tutsun. Çelik termoslar bu iş için uygundur. Adeta bir düdüklü tencere gibi yemek burada 2-3 saat içinde kendi kendine yavaş yavaş pişecektir. Kullanılacak su miktarı 2.5 su bardağını aşmazsa iyi olur.
Şişmanlatmıyor
Doyurucu ama şişmanlatmama özelliği olması bu yemeğin en büyük avantajıdır. Besin değeri yeterlidir. Termosta yemek 2-3 saat içinde tam pişecektir. Eğer acele ederseniz bakliyat, pirinç ile sebzeler diri kalabilir. Yemeği yemek istediğiniz zaman size gerekecek tek şey bir çorba kaşığı ve derince bir yemek tabağıdır. Bu yemek içeriğinden dolayı bağırsak çalıştırır. Gün boyu araba kullananlar için de arabada sağlıklı atıştırmak için iyi bir çözümdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı