Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

10 Nisan 2011 Pazar

Sebze Musakka Tarifi


MALZEMELER:
- 1 adet kabak
-1 adet patlıcan
- 2 adet biber
- 2 domates
- 1 soğan
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tam buğday unu
- 1 su bardağı süt
- 4 kaşık zeytinyağ
HAZIRLANIŞI:

Kabak ve patlıcanı küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Isıya dayanıklı tencereye 3 kaşık zeytinyağını koyup sebzeleri
kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri de karıştırın. Kaynadıktan sonra üzerine
biberleri ekleyin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Diğer tarafta 1 kaşık yağ içinde 1 kaşık unu kavurun, sütü
ilave edin. Koyulaşana kadar kaynatın. Tencereye ince bir tabaka şeklinde dökün ve fırına tekrar sürün. 10 dakika
daha pişirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı