Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

“Evde” Ekmek Nasıl Yapılır?


Ekmeğinizi evde yapmak istemez misiniz?
Bence istersiniz!
Bir kez hamur yoğurmayı denedikten, onun mayalanıp kabarmasını gördükten, fırından çıkmış taze ekmek kokusunu içinize çekip sevdiklerinizle paylaştıktan sonra hem de hep istersiniz, isteyeceksiniz.
İnanın hiç zor değil evde ekmek yapımı. Onca gramlı, ince ölçekli kekler, pasta tarifleriyle karşılaştırırsanız üstelik, çok kolay. Sadece bir kez deneyin, yeterli.
Bilir misiniz, bir İspanyol sözü “ekmek, tüm acılara iyi gelir” der. Bence sadece bu söz için bile denemeye değer. Yıllar önce ekmek yapmaya ben de böyle başlamıştım.
evde_kolay_ekmek_yapımı_1
O zamanlar ekmek mayalarken bir şeyler ters giderse paniğe uğrardım.Sanki ekmek bir an önce pişerse mayalanması sırasında atladığım her ne ise o yoluna girecekmiş gibi ekmeği hemen pişirmeye kalkardım. Sonra sabretmeyi, mayanın çalışmasına izin vermeyi, doğal akışa bırakmayı, hata yapmışsam ekleye çıkara düzeltmeyi öğrendim. Kısacası olmadı bu deyip kuşlara yem yaptığım  ekmek olmuyor artık.

4 Ocak 2015 Pazar

Kıymalı Ekmek - Mayalı Hamur



MALZEMELER
(6 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 çorba kaşığı Yuva 100g Aktif Kuru Maya
• 1.5 su bardağı su(255 g)
• 1 çay kaşığı tuz (5 g)
• ½ çay kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ(10 g)
• 4.5 su bardağı un (500 g )
İç Malzeme:
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ(20 g)
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (50 g)
• 2 adet kuru soğan

7 Aralık 2014 Pazar

Patatesli tava böreği tarifi


Malzemeleri:
Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım) 1 yumurta
Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım) 3 yemek kaşığı yoğurt
Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım)
Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım) 1 çay kaşığı soda
Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım) tuz
Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım) Un
Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım) Su
İçi için:
içine isteğe bağlı Peynir veya Patates içi 
Yapılışı:
Kabın içine yaklaşık yarım kilo un konur. İçine yumurtayı yoğurdu sodayı ve tuzu ekleyip su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Limon büyüklüğünde bezeler yapılırbezeler oklava yada merdane ile açılır. (Tabi yapışmaması için biraz un serpiştirilir) Açılan hamurun çok ince olmaması gerek.
Daha sonra yanlardan parçalar ortada birleştirilir. İçine istenilen iç malzeme konur.
Sonra diğer yanlar kapatılır. üzeri parmaklarla biraz bastırılarak açılmaması sağlanır. Bütün bezeler bu şekilde hazırlanır.
Tavaya yağ konur. Bol yağda kızartılır. Çıtır çıtır tava börekleri hazır olmuştur afiyetle yenir. 


Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım)

Patatesli tava böreği tarifi(resimli anlatım)



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Tava Böreği


 Malzemeler:
3-4 adet hazır el açması yufka,bir küçük demet ıspanak, 1 adet soğan, 2-3 dal taze soğan, kibrit kutusundan biraz büyük peynir, 3 çay bardağı süt, 50 gram margarin (isteğe göre margarin kullanılmayabilir), 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet yumurta.

Yapılışı:
  1. Ispanaklar yıkanır,küçük bir tencereye doğranarak konulur, üzerine biraz tuz ve taze soğanların yaprakları eklenir, ağzı kapalı olarak hafif ölünceye kadar buharında haşlanır.
  2. Bir tavada kuru soğan kavrulur, üzerine ıspanaklar eklenir biraz da böyle kavrulur.Soğumaya alınır.
  3. Margarin küçük bir tavada eritilir, içine yumurta, süt, sıvıyağ eklenerek karıştırılır.
  4. Büyükçe bir teflon tavanın dibine çok az sıvıyağ konulur. Bütün yufkanın biri tavaya kenarlarından dışarı sarkacak şekilde konulur.Bir diğer yufka hazırladığımız sütlü karışımın içine büyük parçalar halinde elimizle doğranak atılır ordan da alınarak tavadaki yufkanın tabanını kaplayacak şekilde incecik yayılır.
  5. Ispanağımızın içine peynir eklenir ve tavadaki yufkaların üzerine her yerine eşit miktarda yayılır.
  6. Bir kat daha diğer yufkadan parçalar koparılarak sütlü karşımda ıslatılır ve ıspanakların üzeri kaplanır.
  7. Yufkanın dışarı taşan kısımları sütlü karışımla ıslatılarak üzerine kapatılır. Tavamız kısık ateşte büyük ocağın üzerine konulur ve ağzı bir kapak ile kapatılır.
  8. Arada altını kontrol ederek kızarıp kızarmadığına bakılır ve üstüde alt üst edilerek pişirilir.Yine ağzı kapalı ve kısık ateşte olursa içini alması sağlanır.En son kapağı açılırsa üstü kıtır olurki böylesi de çok güzel oluyor.
                                                                 AFİYET OLSUN...

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

28 Ekim 2014 Salı

Hangi Balık Ne Zaman Yenir?

 İşte Takvimimiz
B0LM4HdCAAESggH.jpg_large


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

16 Temmuz 2014 Çarşamba

Tıkanan Lavabo için..

 Lavabonuz tıkandığında hemen koşup lavabo aç almak yerine, lavabonuza bir fincan kabartma tozu dökün. Ardından biraz sirke döküp 5 dakika bekleyin. Son olarak 3-4 litre kaynar su döküp sonuçlarını izleyin.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Tıkanan Lavabo*

Karıncalar evinizi mi sardı?


Karıncalarla başınız dertte mi?

Gezdikleri yere tarçın koymayı deneyin. Tarçının kokusu karıncaları kaçıracaktır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

İnatçı lekeler

Çıkması zor lekeler için Hidrojen peroksit (Hidrojen peroxide) ilacınız olabilir. Çamaşır suyundan bile çok daha iyi iş göreceğini göreceksiniz.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*lekesi nasıl çıkarılır*İnatçı lekeler

Buzdolabı kokusu nasıl giderilir?


Buzdolabı kokusunu gidermek için

Bir kavanozun içine birkaç tane sallama çay poşeti koyup buzdolabına koyun, buzdolabı kokularının önüne geçecektir.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Buzdolabı kokusunu gidermek için*Buzdolabı kokusu nasıl giderilir

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Brokoli salatası tarifi



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Közlenmiş patlıcan salatası tarifi nasıl yapılırPatlıcanlı salata tarifl...



 Közlenmiş patlıcan salatası tarifi nasıl yapılırPatlıcanlı salata tarifleri

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hünkarbeğendi nasıl yapılır ?



 1. Adım
Soğanları doğrayın
Soğanları soyun. Küp şeklinde doğradıktan sonra iyice kıyın.
2. Adım
Etleri kavurun
Tencerede ayçiçek yağını kızdırın. Etleri yağa atıp pembeleşinceye kadar kavurun ve başka bir kaba alın
3. Adım
Soğanları kavurun
Etleri kavurduğunuz tencereye soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavurun.

Girit mantısı nasıl servis edilir ?



 Tereyağı, tencereye konur ve kızgın ateşte kızartılır. Üzerine pul biber ve nane atılır.

Tabağa
dizilen Girit mantılarının üzerine süzme yoğurt dökülür. Ardından
eritilmiş tereyağı yoğurdun üzerine dökülür ve servise hazır hale
getirilir.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Girit mantısı nasıl pişirilir ?



 Sarılmış olan mantılar, kızgın yağda pembeleşinceye kadar pişirilir.

Kızaran
mantılar tabağa konur. Tabağa konduktan sonra yaklaşık 4-5 dakika kemik
suyunda haşlanır. Kemik suyu yoksa tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.

 Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Girit mantısı nasıl sarılır ?



 Hazırlanan Girit mantısını sarmak için, bir yufka altıya bölünür ve
üçgen şekilde kesilir. Kesilen üçgen yufka parçalarının içerisine,
hazırlanan iç konulur ve sigara böreği tarzında sarılır. En son aşamada
yumurta beyazı sürüp kapatırız.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Girit mantısı yapmak için iç nasıl hazırlanır ?



 Girit Mantısı Yemek Tarifi

 İlk aşamada soğanlar küçük küçük doğranır. Bir çorba kaşığı zeytinyağı
tencereye atılır. Hafif kızdıktan sonra tencereye soğanlar atılır.
Soğanlar bir süre kavrulduktan sonra kıyma eklenir.

Girit mantısı yapımı diğer mantılardan biraz farklıdır. Mantı hamurundan değil yufkadan yapılır.

Kıymayı
bir süre pişirdikten sonra havucu da kıymanın içerisine eklenir.
Ardından rendelenmiş patates tencereye konur. Pişmeye hazır hale
geldiğinde içerisine baharatlar eklenir ve ardından karıştırılır.

27 Mayıs 2014 Salı

TURKİYE SAĞLIK VE ALTERNATİF SAĞLIK FORUMU: Sağlıklı ve hızlı kilo vermek için..

TURKİYE SAĞLIK VE ALTERNATİF SAĞLIK FORUMU: Sağlıklı ve hızlı kilo vermek için..: Hızlı ve sağlıklı bir şekilde bu yağlarımı yakmam mı gerekiyor diyorsunuz? Tavsiyelerimize kulak verin… Çok hızlı bir şekilde forma girme...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon

Sirkenizi evde yapın ( Ev yapımı sirke)


indir (2)Eski zamanlarda tıbbi bir ürün olarak kullanılan sirke, özellikleri ile şaşırtıyor. Modern tıpta dahi kendine özel bir yer edinen sirkenin şifasından en üst seviyede yararlanmak için, sirkenin ev yapımı olmasına dikkat edin.  Tüm meyvelerden sirke yapmak mümkündür.  Ancak keskin bir sirke elde etmek için, mayalanacak sirkenin içine bir kaşık bal kullanmalısınız.  Ayrıca sirke yaparken plastik kap kullanmamaya dikkat edin. Zira plastik kaplarda kansere sebep olan bazı kimyasallar bulunmaktadır.
Sirkenin faydaları:
Faydaları saymakla bitmeyen sirke; Sindirime yardım eder, kansızlığa iyi gelir, ateşi düşürür, sinirleri rahatlatır, kan dolaşımını düzenler. Ayrıca yıkadıktan  sonra saçlara uygulanan sirke saçlara canlılık

2 Mart 2014 Pazar

Ekmek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları


Ekmek Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
  • Aldığınız mayaların üretim tarihini muhakkak kontrol edin ve üretim tarihi yakın olanları tercih edin.
  • Yaş mayalar alırken paketi şişkin olanları kesinlikle tercih etmeyin. Çünkü yaş maya sıcakla birlikte aktifleşir ve kabarmaya başlar.
  • Yaş mayanın kokusu çok keskin ve ekşi ise kullanmayın.
  • Ekmekleri keserken ufalanmaması için bıçağı kaynar suyun içinde biraz bekletin.

Diyet Tarifler İle İlgili Püf Noktaları


Diyet Tarifler İle İlgili Püf Noktaları
  • Sandviçlerinizde mayonez yerine hardal kullanın.
  • Salatalarınıza zeytin, ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren yiyecekler koyun.

14 Şubat 2014 Cuma

Dondurulmuş Besinler Zararlı mı?

 
 Son yıllarda çok fazla tüketilmeye başlanan dondurulmuş gıdalar hakkında kısa bilgiler bulabileceğiniz bir yazı hazırladım sizlere.
Özellikle çocuklar için çok sakıncalı olduğunu düşündüğüm dondurulmuş gıdaları tüketmek zorundamıyız ayrıca eskiden olduğu gibi donrumadan sebzeleri ve meyveleri mevsiminde ve

Sevgililer Günü pastası nasıl yapılır?

sevgililer-günü-pastasi-.jpg Sevgililer gününde sevgilinize eşinize sevdiğiniz kişiye bir pasta yapmak istermisiniz bayanlar.Hemde harika kalpli bir pasta tarifi paylaşacağız sizlerle görünümüde tadıda nefis olan sevgililer günü pastası yapılışı aşağıdaki gibidir.

Sevgililer Günü Pastası İçin Gerekli Malzemeler;

Pastamızın Pandispanyası için;


3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı soğuk su,
4 çorba kaşığı tepeleme un,
1 pkt kabartma tozu,

12 Ocak 2014 Pazar

Kırmızı şarap lekesi nasıl çıkar ?

 Kırmızı şarap lekesi :
Halınızın üzerine kırmızı şarap döküldüyse telaşa kapılmayın. Soda içerisine dökeceğiniz karbonat, şarap lekesi için harikalar yaratıyor. Çok fazla yorulmanıza gerek yok. Öncelikle ilk nemini almak için kuru bir bezi lekenin üzerine bastırın. Daha sonra üzerine lekenin boyutu kadar karbonat eklediğiniz sodayı dökün 15-ila 25 dakika arası bekletin. Bu işlem lekenin asit ile kabarmasını sağlayacaktır. 
En son nemli bir süngerle bölgeyi silmeniz yeterli olacaktır.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

9 Ocak 2014 Perşembe

Nedir Arkadaş ; Nedir? Neden? Nerede? Nasıl? Niçin? Hangi? : Sir ağda lekesi nasıl temizlenir?

Nedir Arkadaş ; Nedir? Neden? Nerede? Nasıl? Niçin? Hangi? : Sir ağda lekesi nasıl temizlenir?: Halıya dökülen sir ağda nasıl çıkarılır? *halıya sıcak rollon ağda döküldü napacağım ?   -agda bezini lekeli olan kısma koyun ütüyle ...


Nedir,Neden,Nerede,Nasıl, Niçin,Hangi, Kim,kimdir,Neredesorularına cevap bulacağınız blog sitesi. ...

4 Ocak 2014 Cumartesi

Krep Tarifi


•    2 adet yumurta
•    1 buçuk su bardağı un
•    Yarım su bardağı süt veya su
•    1 çay kaşığı tuz

27 Kasım 2013 Çarşamba

Acılı Ezme Tarifi


Malzemeler:
•    3 soğan
•    3-4 yeşilbiber 
•    2 kırmızıbiber

25 Kasım 2013 Pazartesi

Puf Böreği ( hamur kızartma)


Malzemeler
1 adet yumurta
 1 kase yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ 
Yapılışı 1.   Yumurta, tuz  ve yoğurtu derin bir kabta karıştırın.
2.   Üzerine kabartma tozu ve alabildiğince unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hanur elde edene kadar yoğurun.
3.   Hamuru oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açın.
4.   5-6 cm uzunluğunda kare parçalara bölün.
5.   Bir tavada kızdığınız yağın içinde kızartın.
6.   Sıcak servis yapın.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

18 Kasım 2013 Pazartesi

Mutfağınızı Düzenlemek İçin Pratik Öneriler

 Mutfaktaki dolap yapısını iyi organize etmek, bu konuda kilit öneme sahiptir. Duvarda üst bölümleri etkili kullanın. Bu bölümlere erişmek zor olsa da nadir kullanılan büyük parçaları ortalıktan

31 Ekim 2013 Perşembe

Yapılışı kolay bir börek tarifi


500 gram ıspanak
3-4 adet haşlanmış patates
2 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyap
üzerine rendelenmiş kaşar
beyaz peynir(aruzya göre)
galeta unu

Poğaça tarifi, Poğaça yapılışı


 POĞAÇA
yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt

Hamurişi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar



Bu bölümde Hamurişi yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacağım.
İçerisinde maya bulunan bir hamur yoğuracaksanız. İçine koyacağınız tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekiyor.

28 Ekim 2013 Pazartesi

Havuçlu kek (cevizi de var:) )



HAVUÇLU KEK


3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ

19 Temmuz 2012 Perşembe

Et pişirme tekniklerini iyi bilmek gerekiyor – KIZARTMA

ET PİŞİRME TEKNİKLERİ – KIZARTMA

by admin on 02/07/2010
Özellikle son dönemlerde, yurtdışıyla daha “entegre” olduğumuzdan mıdır bilinmez etlerin isimleri çeşitlenmeye başladı. Eskiden bir kıyma, bir parça ( kuşbaşı ) et bir de paramız olunca aldığımız pirzola vardı :) Şimdi neymiş efendim Kontrfile, T-Bone steak, antrikot, bonfile vs vs . Ama ne hikmetse isimleri çeşitlendikçe lezzetleri mi azalıyor mübareklerin bilemiyorum ama o eski etlerin tadlarını artık bulamadığımız aşikar. Neyse bu lezzet mevzusuna sonra değineceğim. Şimdi esas konumuz altın değerinde olan etlerin seçilme ve pişirilme tekniklerine gelelim
Her ne kadar diyet vb. gibi mevzularla son günlerde herkesin kafası karışık olsa da şu bir gerçek ki gerçekten keyifli bir et ziyafeti çekmek istiyorsanız et ve yağın bir bütün olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Bu noktada et tercihimi her zaman Antrikot tarafında kullanmaktayım. Ama her Antrikot değil elbette.
İyi bir Antrikot nasıl olmalı ? İyi bir Antrikot öncelikle yumuşak olmalı ve içinde mutlaka ince yağ damarları bulunmalıdır. Bu şekilde et kızartılırken yağ damarları eriyip etrafındaki etin yumuşak olmasını sağlar. Marineyle filan eti yumuşatmaya çalışmayın inanın çok kez denedim ama etin o saf tadını yakalamak herşeye değer.
Şanslısınız ve iyi eti buldunuz :) Şimdi sıra geldi ziyan etmeden eti kestirmeye. Yıllardan beri etin kasaplardan çektiğini kimse çekmedi :) Dövüle dövüle bir hal oldular ve tüm lezzetlerini yitirdiler. Birde iyi pişsin şekliyle kayış gibi olana kadar kızartılınca etleri ziyan ettik durduk.
İyi bir Antrikot yemek istiyorsanız, eti bir parmak kalınlığında kestirin kasabınıza. Kasap bu kalınlıkta kesince dövme girişiminde bulunacak hemen müdahale edin ve etinizi dövdürmeyin. Bırakın deyin öyle kalsın.. Çok şükür eti kurtardınız ve eve getirdiniz :)
Şimdi geldik pişirme faslına.. Öncelikle etin mutlaka oda sıcaklığında olması gerekiyor. Bu inanın çok şey farkettiriyor. Eti kasaptan aldığınızda bilmem kaç derecede kasılmış olan et oda sıcaklığında esas yumuşaklığına döner. Oda sıcaklığına getirme esnasında etin her tarafını çok az riviera zeytinyağıyla yağlayıp yine çok az çekilmiş karabiber sürün  . Özellikle riviera dedim çünkü sızma zeytinyağıyla yağlarsanız daha düşük yanma derecesi olduğundan et pişene kadar zeytinyağı yanıp yarardan çok zarar getirebilir.
Etlerimiz oda ısısına geldikten sonra – takribi 30-45 dk sonra -artık pişirebiliriz. Pişirmeyi özellikle son dönemde çıkan ızgara formatlı tavalarda yaparsanız oldukça güzel sonuçlar alabilirsiniz.
Öncelikle tavayı çok hafif yağlayın. Yüksek ateşte yağ kızdıktan sonra etleri tavaya atın ama sakın etleri tıkış tıkış yapmayın bırakın biraz relax olsunlar çünkü tavaya çok et koyarsanız tavanın ısısını düşerebilirsiniz ve sonra etleriniz su bırakır ve haşlama et yiyebilirsiniz :)
Pişirmede en önemli şey, etin içindeki suyu çıkarmadan pişirmektir. Ne kadar dikkat ederseniz edin et pişme esnasında doğal olarak su kaybediyor ama bir takım hareketlerle bunu engelleyeceğiz.  Yüksek ısı bu konuda bize yardımcı olacak.
Yüksek ısıda olan tavaya etlerimizi atıyoruz. Bir tarafını 1 dk. kızartıyoruz ve sonra hemen diğer tarafını çevirip orayı da 1 dk kızartıyoruz. Bu şekilde her iki tarafı da mühürlüyoruz ki içinde ki su çıkmasın. Sonra her tarafı ayrı ayrı 4-5 dk. kızartıyoruz. Tabiki bu sizin eti nasıl sevdiğinize bağlı olarak değişir. Eğer etin içi biraz pembe olsun diyorsanız süreyi biraz daha kısaltabilirsiniz. Eğer kırmızı olsun diyorsanız sanırım 1-2 dk yeterli olacaktır :) Et ne kadar kızartılırsa içindeki su o kadar kaybolacaktır. O yüzden çok abartmamakta fayda var.
Eti kızartırken çok çevirmeyin. 4-5 dk bekleyin sonra eti çevirip diğer taraf için 4-5 dk bekleyin istediğiniz gibiyse eti tavadan alabilirsiniz. Çok önemli bir nokta var eti çevirirken Asla ama Asla çatalı ete çatal batırarak çevirmeyin yoksa çatalın açtığı deliklerden etin içindeki suyu çok hızlı kaybedersiniz. Eti çok narin hareketlerle çevirmelisiniz eti ürkütmemelisiniz :) Ete çatal batırmadan mutlaka bir maşa yardımıyla çevirin ki üstünde delik olmasın. Etleri kazasız belasız kızarttınız e tek başına gitmez biraz da sebze filan olsun derseniz.
Eti tavadan aldıktan sonra ocağı kapatmadan hemen halka dilimli olarak doğradığınız soğanları tavaya atın – inanın hazırlarından çok daha lezzetli oluyor – altları üstleri kızarana kadar tavada kızartın ve alın. Yine ocağı kapatmadan halka halka doğradığınız domatesleri de kızartıyorsunuz domatesleri de aldıktan sonra sivri biberleri atın tavaya kızartın  ve afiyet olsun :)


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

18 Mayıs 2012 Cuma

Japon mutfağında yiyeceklerin dokuları en az tatları kadar önemli

Japon mutfağının tehlikeli lezzetleri

Japonya'da keyifle yenen fugu yani balon balığını hazırlarken yapılacak en ufak hata hayatınıza malolabilir...

Ancak Japon yönetimi sadece eğitimli ve lisanslı aşçıların balığı pişirmesine izin veren yasaları gevşetmeye hazırlanıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Şef Kunio Miura fugu hazırlamak için özel tahta saplı bıçaklar kullanıyor.

Bu bıçaklar pişirme ritüeli başlamadan önce özel kutularından şefin asistanı tarafından çıkartılıyor.

Kunio Miura neredeyse 60 senedir balon balığı pişiriyor ancak hala işine büyük bir özen gösteriyor.

Çünkü mutfakta yapacağı en ufak hata müşterilerinden birinin ölümüne neden olabilir.

Fugu Japonya'nın en özel yemeklerinden biri ve sadece seçkin restorantlarda servis ediliyor.

Miura Usta'nın çalıştığı restorantta yemek yemek isteyenler en az 120 doları gözden çıkarıyor.

Ancak fugu severler hayatlarını ne yaptığını bilen bir ustaya teslim etmek için bu bedeli ödemeye hazırlar.

Fugu yemeği özel lisansla satılıyor

Restorantın girişinde Kunio Miura'nın fugu pişirmeye yetkisi olduğunu gösteren bir sertifika asılı.

Belge geçen yıllarla birlikte sararmış.

Balon balıkları restorantın girişindeki bir akvaryumda yüzüyor.

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Yemeğin lezzeti kadar sunumun da önemli

 Yemeğin lezzeti sunumundan belli olur

Yemeğin lezzeti bir yana, sunumu da ayrı bir mesele. Hiç masanızın görselliğine yemeğinizin içeriğinin etki edebileceğini, hatta yemeği daha lezzetli kılabileceğini düşündünüz mü? Elbette pek çok kişi bu altın kuralı hayatında uyguluyor. Ancak neden gündelik hayatımıza da bu alışkanlık girmesin ki!



Yemeğin lezzeti kadar sunumu da önem taşıyor. Özel bir davet için hazırladığınız masanız hem sizin yaşama bakışınızı, hem zevklerinizi hem de yemeğinizi gösterir. Ancak genelde bu uygulama özel zamanlarda akla gelir ve özel yemeklerde özenli masalar hazırlanır. Biz diyoruz ki, gündelik hayatınızda da yemek yemeyi bir keyfe dönüştürebilirsiniz. “Yoğun bir iş günü, yorucu bir trafik ve yorgun bir gün sonu

8 Mart 2012 Perşembe

İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabı

 Pek çok esere imza atan Sula Bozis'in Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri - Masal Yıllarımın Mutfağı kitabı sadece bir yemek tarifi kitabı değil. Aynı zamanda 20. yüzyılın ikinci yarısından küçük bir İstanbul panoraması. İstanbul Rumları'nın sofra adabından yemek geleneklerine ve günlük hayatlarına uzanan bir kültür tarihi çalışması.



Kitaptan birkaç satır; “Üç kıta arasında gelişen ticari ve kültürel alışverişlerin kavşak noktasında bulunan İstanbul kentindeki

1 Şubat 2012 Çarşamba

Tahinli Nohut - Oktay Usta

Tahinli Nohut - Oktay Usta



TAHİNLİ NOHUT:
2 su b. nohut
3 çorba k. tahin
3 diş sarımsak

Çeşitli Soslar

Soslar

BOLONEZ SOS
MALZEMELER ; 1 LİTRE
100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması
20 gram rendelenmiş soğan 1 Diş ince kıyılmış sarımsak
400 gram rendelenmiş domates 4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber
½ Çorba kaşığı tuz 1 Adet defne yaprağı
45 ml Domates sosu

Yelkenli Patates Salatası tarifi - Oktay Usta

Malzemeler :

* 5 Patates
2 Havuç
1 Kase Kornişon Turşu
1 Tutam Maydanoz
1 Limon
Kaşar Peyniri
Zeytinyağı
Tuz


Salatalar - Brüksel Lahanası Salatası

Brüksel Lahanası Salatası




Malzemeler:

İtalyan Soslu Erişte

Malzeme:
• 1 bardak zeytinyağı
• 2 çorca kaşığı beyaz şarap
• 10 diş sarımsak, kıyılmış
• 1 bardak taze ıspanak, ince kıyılmış
• 450 gr. erişte, haşlanmış

Hazırlama:
Zeytinyağını ve şarabı tencerede ısıtın. Sarımsakları ek*leyip 5 dakika kavurun. Kanşıma ıspanakları ekleyip yumu*şayıncaya kadar pişirin. Ispanaklı sosu eriştenin üzerine döküp servis ediniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

Börülce Piyazı

Malzemeler
1 su bardağı börülce
1 büyük baş soğan

Turşulu Nar Ekşili Kisir

Turşulu Nar Ekşili Kisir..







Kaç Kişilik : 4 kişilik
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika

.
Malzemeler



  • 2 Su bardağı köftelik bulgur

  • 1,5 Yemek kaşığı acı biber salçası

  • 2 Adet domates

  • 1 Çay bardağı sıvı yağ ( arzu eden yağ miktarını artırabilir)

Soğanlı Mevsim Salatası



Kıvırcık salatada bol miktarda C vitamini bulunur.

Malzemeler 4 Kişilik

  • Yarım demet kıvırcık salata
  • Yarım demet Akdeniz yeşilliği
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 dal taze nane
  • Yarım demet roka
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yeterince tuz


Tarif

Zeytinyağlı Kabak Salatası

Zeytinyağlı Kabak Salatası


Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz.

Malzemeler 5 Kişilik

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı toz nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz


Tarif

Kuru Üzümlü Havuç Salatası

Kuru Üzümlü Havuç Salatası


Havuçları seçerken uç kısımlarının sivri değil yuvarlak başlı olmasına dikkat edin.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam kekik
  • Yeterince tuz


Tarif

Salads (salata) ebook

Salads


Fresh, light, and easy to prepare, salads have long played a main part on the world's culinary stage. Here's a delightful collection of salads - from basic tossed green salads, to meat, poultry, and seafood salads.
Salads also features a primer on oil, vinegar, and making dressing as well as hints about tasty salad companions.
Download Hotfile.com: One click file hosting
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

19 Ocak 2012 Perşembe

Patlamış mısır 7000 yıldır yeniyor

Patlamış mısır 7000 yıldır yeniyor

Amerikalı bilim insanları, patlamış mısırın ilk kez yaklaşık 7000 yıl önce yendiğini ortaya çıkardılar.




Peru'nun kuzey bölgelerinde arkeolojik çalışmalarını yürüten araştırma ekibinin ulaştığı yeni bulgular arasında mısır koçanları da yer aldı. Washington Doğa Tarihi Müzesi'nde görevli bilim insanları milattan önce 4700 yılından kaldığı tespit edilen koçanların un yapımında kullandığını iddia ettiler.