Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

31 Ekim 2013 Perşembe

Poğaça tarifi, Poğaça yapılışı


 POĞAÇA
yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
Süt ılıtılıp içine maya konup eritilir. Yoğurma kabına sütle birlikte un hariç bütün malzemeler eklenip karıştırılır. Azar azar un eklenir. Hamur kulak memesinden daha yumuşak olacak şekilde yoğurulur. Yarım saat Mayalanmaya bırakılır. Mayalanınca elimizi una bandırıp parçalara şekil verilip içine maydanozlu peynir yada istenilen malzeme konup, tepsiye dizilir. Tepsi hava almayacak bir şekilde kapatılır ve tepside 1 saat kadar daha mayalanması beklenir. Poğaçaları çok sıkışık dizmeyin mayalanma sırasında şişecekler ve birbirlerine yapışabilirler. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Arzuya göre çörek otu ve susamla süslenip, az yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında pişirilir.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı