Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

28 Ekim 2013 Pazartesi

Havuçlu kek (cevizi de var:) )



HAVUÇLU KEK


3 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
1 tane rendelenmiş havuç
1 tane rendelenmis elma
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tane kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta ve şekeri mikserle en az 7-8 dakika çırpın. Sıvıyağ, tarçın, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Havuç ve elmanın suyu varsa sıkıp hamura ekleyin. Cevizini de katıp, çatalla karıştırın. Yağlanmış fırın tepsinize yada kalıbınıza hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Kalıbı servis tabağınıza ters çevirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı