Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak Salatası

Zeytinyağlı Kabak Salatası


Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz.

Malzemeler 5 Kişilik

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı toz nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz


Tarif

20 Dakika


  • Kabakları yıkayın, alacalı olarak soyun ve küp küp doğrayın.
  • Kabakları tencereye alın. İçine tuz ve naneyi de ekleyerek zeytinyağında kavurun.
  • Pişince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir yerde sarımsağı ince ince kıyın ve yoğurtla iyice karıştırın.
  • Ardından soğuyan kabakları servis tabağına alıp içine sarımsaklı yoğurdu ve lor peynirini ilave edin.
  • İyice karıştırdıktan sonra üzerini dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı