Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz.
Malzemeler 5 Kişilik
- 4 adet orta boy kabak
- 1 yemek kaşığı toz nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yeterince tuz
Tarif
20 Dakika
- Kabakları yıkayın, alacalı olarak soyun ve küp küp doğrayın.
- Kabakları tencereye alın. İçine tuz ve naneyi de ekleyerek zeytinyağında kavurun.
- Pişince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir yerde sarımsağı ince ince kıyın ve yoğurtla iyice karıştırın.
- Ardından soğuyan kabakları servis tabağına alıp içine sarımsaklı yoğurdu ve lor peynirini ilave edin.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerini dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı