Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

4 Ocak 2015 Pazar

Kıymalı Ekmek - Mayalı Hamur



MALZEMELER
(6 KİŞİLİK)
Hamur:
• 1 çorba kaşığı Yuva 100g Aktif Kuru Maya
• 1.5 su bardağı su(255 g)
• 1 çay kaşığı tuz (5 g)
• ½ çay kaşığı toz şeker
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ(10 g)
• 4.5 su bardağı un (500 g )
İç Malzeme:
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ(20 g)
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (50 g)
• 2 adet kuru soğan

• 500 gr kıyma
• 2 adet domates
• 3 adet yeşil biber
• 1 tutam tuz
• 2-3 dal maydanoz
• 1 tutam kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Kuru Maya ılık su ile eritilir. Un bir kaba konarak maya, su, tuz, şeker ve sıvıyağ eklenerek yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülerek 20-25 dk bekletilir.Yağ orta ateşte kızdırılır, içine kıyılmış soğan, biber ve fıstıklar eklenir, fıstıklar kahverengi oluncaya kadar pişirilir. Daha sonra kıyma eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Kıyma piştikten sonra küçük olarak doğranmış domatesler, kıyılmış maydanoz ve tuz ilâve edilerek 1-2 dk daha pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamur 6 eşit parçaya bölünür ve her bir parça merdane ile düzleştirilerek ortasına kıymalı içten konur. Kenarları ortaya doğru kapatılır, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine yağ sürülüp ılık bir yerde 20 dk bekletilir. 210 derecede 30 dk pişirilir.
Tarifimiz  denenmiştir.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**