Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
Alabildiği kadar un
1 yumurta akı
Yumurta akı hariç bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.
Yarım saat dinlendirilir.
Küçük simitler yapılır.
Bu simitler önce yumurta akına daha sonrada susama veya çörekotuna bulanır.
Yağlı kağıt sarılmış tepsiye dizilir.
190 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Kandil Simidi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı