Tahinli Çörek Malzemeleri
3 bardak un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 paket kuru maya
½ bardak ılık süt
½ bardak ılık su
1 tutam tuz
Dolgusu İçin Malzemeler
1 bardak tahin
1 bardak çekilmiş ceviz
10 yemek kaşığı şeker
Üstü için Malzemeler
1 yumurta sarısı
susam
Bir sos tenceresine tereyağını, 1/2 bardak suyu, ½ bardak sütü koyun ve tereyağ eriyene kadar ısıtın.3 bardak un
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 paket kuru maya
½ bardak ılık süt
½ bardak ılık su
1 tutam tuz
Dolgusu İçin Malzemeler
1 bardak tahin
1 bardak çekilmiş ceviz
10 yemek kaşığı şeker
Üstü için Malzemeler
1 yumurta sarısı
susam
Geniş bir kabın içine unu, mayayı, şekeri, tuzu ve 2 yumurtayı koyun. Ilık olan tereyağı, su ve süt karışımını ekleyin ve iyice yoğurun. Derin bir kaba biraz unlayıp hamuru koyun ve üzerine nemli bir bez örterek en az 45 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerine biraz un serperek dikdörtgen açın. Tahini sürüp yayın. Toz şeker ve ceviz serpin. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
Tam ortasından uzunlamasına ikiye bölüp burarak simit şekli verin veya yine uzunlamasına üçe bölüp saç örgüsü yapıp düz kullanın.
Fırın kabınıza yağlı kağıt serip hamurlarınızı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1/2 saat pişirin.
Ilık olarak servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı