Un, su, maya ve tuz bir araya getirilmiş
Bu hamur için kullanılan malzemeler un, su, maya ve tuz’dur. Bu malzemelerin her biri belirli oranda
kullanılarak hamur yoğurulur ve dinlendirilerek kullanıma hazır hale getirilir. Burada önemli olan, hazırlanacak hamurun miktarı ne kadar olmalıdır? O da bize yapmayı düşündüğümüz hamur işinin ne olduğunu ve ne kadar bir hamura ihtiyaç duyduğumuzu gösterir. Hamur yoğururken kullanılan malzeme miktarları standarttır.
Hamuru hazırlarken kullanılacak un miktarı; su, maya ve tuz miktarını belirler. Bu da şöyledir, mayalı hamur için kullanılacak un miktarının % 65’i kadar su, % 2’si kadar tuz ve % 1.5 kadarı da mayadır. Malzemelerin miktarını ölçmek için Kg. veya Gr. kullanılır. Mutfaklarımızda bu ölçüleri su bardağı, yemek, tatlı ve çay kaşığı yerine getirir. Un miktarını ölçmek için kendim ölçü aleti olarak 200 gr. su alabilen su bardağını kullanıyorum. Su bardağını elenmiş un içerisine daldıryor ve hiç boşluk bırakmadan bardağı silme dolduruyorum.
Aktif kuru maya, tuz ölçüleri için yemek kaşığı, tatlı ve çay kaşığı kullanıyorum. Kaşıklarla malzeme alırken kaşıkları silme dolduruyorum. Mutfaklarımızda veya fırınlarda yapılan ekmekleri üretmek için, yoğurulan hamurlar malzemelerin belirli bir ölçüde kullanılması gerekir ve bu ölçü standarttır.
Standartlara uygun hamur yoğurulmuş ve mayalanmış
‘Kolay Gelsin’
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**mayalı hamur nasıl yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı