Ön mayalı – Tam Buğday Ekmeği ( 4-6 kişilik / 3 saat )
Ön maya için Malzemeler
145 gr. tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
145 gr. ılık su
Hamur için Malzemeler
435 gr. tam buğday unu
2 çay kaşığı kuru maya
280 gr. ılık su
2 avuç ceviz
2 avuç siyah zeytin
2 avuç kuru üzüm
Ön mayalama için tüm malzemeleri bir karıştırma kabında iyice harmanlayın.Ön maya için Malzemeler
145 gr. tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
145 gr. ılık su
Hamur için Malzemeler
435 gr. tam buğday unu
2 çay kaşığı kuru maya
280 gr. ılık su
2 avuç ceviz
2 avuç siyah zeytin
2 avuç kuru üzüm
Harmanladığınız kabı strech film ile iyice kapatın, hava almamasını sağlayın.
Oda sıcaklığında mayalanması için 2-3 saat bırakın.
Ön mayanız iki katına çıktığında diğer malzemeleri içerisine ekleyin ve hamur tamamen toplanıncaya kadar tezgâha alın, yoğurun.
Hamuru yoğurduğunuz kaba un serpin ve ekmek hamurunuzu içine alın, strech film ile hiç hava almayacak şekilde oda sıcaklığında bekletin.
2 saatin sonunda ekmeğiniz mayalanmış olacaktır.
İstediğiniz şekli verip üzerine bıçakla çizikler atıp, un serpip fırın tepsisine alın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Altı tamamen sertleştiğinde ekmeğiniz pişmiş demektir.
Biraz soğuması için dışarıda bırakın, daha sonra dilimleyerek servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı