Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Ramazan Tarifleri: Pişi




 Malzemeler:

15  çorba kaşığı un
6  çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı  kabartma tozu

Bir kaseye  un + yoğurt +tuz +kabartma tozunu koyup,  önce kaşıkla  karıştırın.
Daha sonra elinizle un iyice karışana kadar hamura yedirin. Hamuru şekillendirirken elinize yapışırsa  elinizi suyla ıslatın.
Tavaya 2 parmak kadar sıvıyağ koyup, ateşin altını açın.
Yağ kızınca içine bir tutam tuz atın.
Oval veya yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları arkalı önlü kızartın.
Kızaran pişileri yağlı kağıda çıkartın, fazla yağı kağıtta kalsın. (Ama yağa attığınız tuz sayesinde hiç yağ emmeyecek.)
Sıcak sıcak yanında peynir ,bal veya reçelle ikram edin, afiyet olsun.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**