Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Ramazan Tarifleri: Etli ekmek




Malzemeler:

400 gr. yağlı dana kıyma
1 büyük boy kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kıl biber

1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 avuç maydanoz

Hamuru için;
500 gr. un
1 çay kaşığı yaş maya
350 gr. ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Açmak için;
1 su bardağı un


Unun ortasını açarak havuz yapın.Ortasına yaş mayayı koyun ve  su ilave edin. Unun kenarlarından  alarak yoğurmaya başlayın.Gerkirse su ilave edrek hamur kıvamına getirin.Mayalanıp kabarıncaya dek  bekletin.
Soğanı çok ince kıyın.Domatesi küçük küpler halinde doğrayın.Maydanozu ince kıyın.Kıymanın içine soğanı,domatesi,maydanozu,kılbiber,tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
Hamur kıvama geldikten sonra 8 parçaya bölün.Kıymayı da 8 parçaya ayırın.Merdane yardımıyla,un serperek hamurları ince açın.
Her bir parçaya kıymayı elle yerleştirin ve ısıtılmış fırın tepsisine koyun.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında7-10 dakika pişirin.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Ramazan Tarifleri: Etli ekmek