Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Ramazan Tarifleri : Çiğ Börek (Çibörek)


çiğ börek
Çiğ Börek Malzemeleri
3 bardak un
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Aldığı kadar su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
İç Harcı için Malzemeler
250 gr. az yağlı kıyma
1 soğan
Tuz – karabiber
4-5 yemek kaşığı su

Kızartmek için Malzemeler
Sıvıyağ

Geniş bir kapta unu, tuzu, sirkeyi, kullanıyorsanız sıvı yağı su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun. Sonra 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın.
Bu arada kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. Soğanı rendeleyerek veya çok ince kıyarak içine ilave edin. Suyla yumuşak bir kıvam elde edin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler yapın. Bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın. Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatın. Bunun için küçük bir tabak kullanabilirsiniz.
Börekleri çok bekletmeden kızartırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Geniş ve derin bir tencerede bol sıvıyağı kızdırın. İyice kızınca börekleri arkalı önlü kızartarak sıcak olarak servis edin.
çiğ börek


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**