Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

28 Ocak 2015 Çarşamba

Pırasalı Börek


pırasalı börek
Pırasalı Börek Malzemeler ( 6-8 kişilik )
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından bir parmak fazla su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı için Malzemeler
750 gr pırasa
2 avuç kavrulmuş çam fıstığı
2 avuç kuş üzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gr parça kuzu eti
Tuz
Karabiber
Üstü Harcı için Malzemeler
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Un, tuz ve su ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru dinlenmeye bırakın.
Pırasaları ince kıyıp tavaya alın. Zeytinyağında etle beraber soteleyin. Çam fıstığı ve kuş üzümünü de ekleyin. En son biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyin. İç harcı iyice karıştırın.
Hamur dinlenince açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine zeytinyağı sürüp, elinizle iyice inceltin.
İç harcı hamurun her tarafına paylaştırın. Hamuru rulo yapıp iyice inceltin. İstediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
pırasalı börek




Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**