Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

1 Şubat 2012 Çarşamba

Kuru Üzümlü Havuç Salatası

Kuru Üzümlü Havuç Salatası


Havuçları seçerken uç kısımlarının sivri değil yuvarlak başlı olmasına dikkat edin.

Malzemeler 4 Kişilik

  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam kekik
  • Yeterince tuz


Tarif

10 Dakika


  • Kuru üzümleri suda yumuşayana kadar bekletin.
  • Havuçları kazıyıp yıkayın ve iri iri rendeleyin.
  • Ayrı bir yerde zeytinyağını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, tuzu ve kekiği iyice karıştırın.
  • Havuçlara hazırladığınız sosu, maydanozları ve kuru üzümleri ilave edip iyice karıştırın ve servis yapın.

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı