Havuçları seçerken uç kısımlarının sivri değil yuvarlak başlı olmasına dikkat edin.
Malzemeler 4 Kişilik
- 5 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam kekik
- Yeterince tuz
Tarif
10 Dakika
- Kuru üzümleri suda yumuşayana kadar bekletin.
- Havuçları kazıyıp yıkayın ve iri iri rendeleyin.
- Ayrı bir yerde zeytinyağını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, tuzu ve kekiği iyice karıştırın.
- Havuçlara hazırladığınız sosu, maydanozları ve kuru üzümleri ilave edip iyice karıştırın ve servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı